Ondergoed opruimen
Gepubliceerd op: 10 januari 2017

Ondergoed & lingerie

Ondergoed opruimen. Vaak draag je dezelfde onderbroeken en bh’s, omdat die gewoon het lekkerste en comfortabelst zitten. Ondergoed is vaak een ondergeschoven kindje, terwijl we het wel elke dag dragen. Hoog tijd dus om de ondergoedlade eens flink onder handen te nemen. 

Verzamelen

Verzamel al het ondergoed wat je wil gaan uitzoeken.  Wil je van meerdere personen het ondergoed opruimen, pak en sorteer dan het ondergoed van één iemand en rond die klus dan eerst af  tip  Je houdt het op die manier overzichtelijk voor jezelf.

Sorteren

Wanneer je al het ondergoed van één persoon verzameld hebt, begin je met het sorteren. Het handigste werkt wanneer je stapeltjes maakt:

  • verwassen en/of stuk
  • wat vaak gedragen wordt (en nog heel is)
  • wat eigenlijk niet gedragen wordt

De eerste stapel kan meteen weggegooid worden. De tweede stapel kan terug in de kast. Bij de derde stapel heb je de keus: alsnog gaan dragen of anders wegdoen! Het is zonde van de kastruimte wanneer je daar spullen bewaard die niet worden gedragen of gebruikt.

Zonde om weg te doen

We vinden het vaak zonde om zaken weg te doen die we niet gebruiken of dragen. Want stel dat…… Als je het niet draagt of niet gebruikt, kun je daar iemand anders blij meemaken. En je houdt zelf meer kastruimte over voor kleding die wel gedragen wordt. Onze mindset moet gewoon anders worden: niet denken, ja, maar dat vind ik zonde om weg te doen. Nee, zonde van de ruimte die het nu in beslag neemt, terwijl je het niet draagt!

Georganiseerd opbergen

Ondergoed kun je prima in mandjes opbergen. Gebruik je liever een lade? Gebruik dan ladeverdelers om je lade overzichtelijk te houden. Je kunt een ladeverdeler ook prima zelf maken door bijvoorbeeld een (schoenen)doos door te knippen. Op pinterest hebben we een aantal pins verzameld om opbergideetjes op te doen.

Filmpjes

We laten hieronder wat filmpjes zien hoe je het ondergoed makkelijk kunt vouwen en opbergen.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X