Slim Huishouden maken wij niet alleen. Wat zijn wij blij met onze geweldig leuke, lieve, inspirerende en creatieve gastredacteuren. Karen de Nooijer is ochtendmanager en opruimcoach. 

Eindeloos opruimen

Mijn tweede blog alweer en er is zoveel te schrijven over opruimen dat ik het lastig vindt om een onderwerp te kiezen. Ik zou over mijn bedrijfje kunnen schrijven en over hoe ik je zo goed zou kunnen helpen met de ontbijtboel of de rommel in je huis, maar even gewoon van mij afschrijven is ook fijn!

In mijn telefoon staat het e-book van Marie Kondo; Opgeruimd en op tafel ligt het boek van Els Jacobs; Grip op de Chaos. Beetje lastig misschien, maar door tijdgebrek ben ik ze allebei tegelijk aan het lezen.

Wat ik nu al lees van de KonMarie methode is dat ze het hele huis in een hele keer opgeruimd wil hebben. En eerlijk gezegd, dat zou ik ook wel super vinden, maar ik denk dat mensen dat niet zo gauw lukt, tijdgebrek door werk, kinderen, verjaardagen en andere leukere dingen die je kan bedenken dan opruimen. Maar eerlijk is eerlijk, stel;  je brengt je kinderen een weekend naar opa en oma, of je hebt helemaal geen afspraken staan, en je gaat je helemaal richten op je huis opruimen, ik denk dat je dan heus wel een heel eind zal komen. En wie weet ook wel af zou maken. En dat zou toch gaaf zijn!

Overal in je hele huis, waar je ook kijkt is het opgeruimd, geen rommeltje meer op de trap, de was aan kant en alle laatjes weer leeg. Alleen dat wat je echt nodig hebt in je huis. Natuurlijk heb je gelijk een sopje en de stofzuiger bij de hand gehad dus het blinkt weer als nooit tevoren. Dus je gaat heerlijk zitten, op je bank en je kijkt om je heen…oh is het alweer zo laat, de kinderen komen zo thuis…

En dus…

…sluipt rommel gemerkt of ongemerkt zo weer je huis in, dus opruimen blijf je je hele leven.  Maar dan merk je ook wel weer dat je leeft. Een kindersokje hier, of dat t-shirt van je zoon op de grond in gang, nog even ruiken, ja zijn geurtje zit er nog in, wat is het toch een lief mannetje…

En de tuin, je kinderen hebben gespeeld en alles overhoop gehaald en je tuin ligt bezaaid met plastic speeltjes, het ziet er werkelijk waar niet uit, dus opruimen die bende. Maar ze waren buiten, en wat een lol hadden ze, en het was zulk lekker weer, wat hebben we het getroffen…

En zo gaat het leven weer verder, van de ene opruimstapel naar de andere….

Om nog maar te zwijgen over de was, die eeuwige en altijd opstapelende was…

Maar daarover ga ik in een andere blog vast nog over kletsen, want die was, die eeuwige was…ik wou dat ie weg was!

Succes met opruimen maar weer!

Reageren?

Wil je een reactie achterlaten of de berichten van de andere lezers lezen? Gebruik dan de ‘reageren’ button om naar de betreffende pagina te gaan.

Volg Karen op

Komt dit je bekend voor: ’s morgens snel ontbijten, gehaast de deur uit en de ontbijtboel laten staan. Dan bij thuiskomst nog opruimen en koken! Voor veel mensen is dit erg herkenbaar en een bron van ergernis.

Maar stel je het volgende bij thuiskomst eens voor:

  • de ontbijtboel is opgeruimd
  • de keuken aan kant
  • huiskamer is netjes
  • de vloer schoon
  • de tafel is gedekt
  • het eten is voorbereid (in overleg)

Dus meer tijd voor je gezin en even bijkomen na een lange dag!

Pin It on Pinterest

X