Uitleg van het 3 wekenschema

Het 3 wekenschema is een schema waarin elke 10 dagen het huis een opfrisbeurt krijgt. Het 3 wekenschema  bestaat uit 3 delen. Elke maandag begint er een nieuwe ronde wat op zondag eindigt.  Na 3 weken is het huis dus 2 keer schoongemaakt en beginnen we weer met de eerste ronde.

Het basisschema, basisschema plus en het 2 wekenschema worden de wekelijkse klusjes over 2 weken verdeeld. Wanneer je dit net wat te weinig vindt is wellicht het 3 wekenschema de oplossing. Eens in de 10 dagen wordt het huis opgefrist. De bedden worden verschoond, de badkamer en wc worden schoongemaakt. En er wordt in het hele huis gestoft en/of klamvochtig afgenomen, de planten worden verzorgd. Elke week is er een poetsklus en tot slot wordt er wekelijks gestofzuigd en gedweild in de vertrekken die in die week zijn schoongemaakt. De tuinklusjes en het verschonen van de kattenbak, kooien van knaagdieren en konijnen etc komen elke zaterdag terug op het 3 wekenschema. 

Poetsklussen

Elke week staat er een poetsklus op het schema. Het is aan jou of je de poetsklus van die week doet of dat je een poetsklus naar keuze aanpakt. En misschien is er die week geen tijd voor een poetsklus en dan sla je dat gewoon over. In het 3 wekenschema komen niet alle poetsklussen voor. De meest belangrijke komen wel voorbij zoals:

  • Superpoets
  • Tegels plus voegen badkamer en wc 
  • Douchedeur of -gordijn
  • Kranen ontkalken
  • Afvalbakjes schoonmaken
  • Wasmachine en droger
  • Keukenapparatuur

Ramen en deuren en de kasten schoonmaken staan 1 tot 2 keer per jaar op het schema. De overige poetsklussen staan in ons poetsklussenoverzicht en daar kan indien nodig zelf een keuze uitgemaakt worden.

Slim Huishoudenapp

Helaas staat het 3 wekenschema nog niet in onze app. De bedoeling is dat er in 2022 een grote update van onze app komt. En dan wordt ook het 3 wekenschema in de app opgenomen.

Verdeling van de weken

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 
Pin It on Pinterest

X