Zomerse tomatentaart met feta

Deze tomatentaart is ideaal voor een warme zomerse avond en is gecombineerd met een salade een heerlijke vegetarische maaltijd. En hij is eenvoudig zelf te maken want je gebruikt gewoon diepvriesbladerdeeg.

Je kunt de bekende vierkante plakjes bladerdeeg nemen, maar je kan ook de ronde diepvriesbladerdeeg nemen. Dan ben je nog sneller klaar! De tapenade die je eventueel van het recept overhoudt, is lekker bij wat desem- of stokbrood.

En zo maak je de tomatentaart:

  • Verwarm de oven voor: elektrisch 200 °C / hete lucht 175 ºC / gas stand 3.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Vet een taartvorm in met wat olijfolie en bestrooi de taartvorm met de rietsuiker, gemalen grof zeezout en peper.
  • Was de tomaten, verwijder de groene kern, en snijd ze in dikke plakken.
  • Gebruik je verse tijm dan de tijm wassen en de blaadjes losritsen of gebruik gedroogde tijm.
  • Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes. Verdeel de tijm en de  lente-uitjes over de tomaten.
  • Maak van 150 gram zongedroogde tomaatjes, olijfolie, twee handen met rucola en een handvol geraspte grana padano een tapenade. Bestrijk de sneetjes brood (zonder korstjes) met de tapenade, snijd ze in blokjes en verdeel ze over de tomaten.
  • Leg de plakjes bladerdeeg overlappend over de tomaten heen. Houdt er rekening mee dat het bladerdeeg wat krimpt, dus houdt bij de rand wat extra bladerdeeg. Prik de bladerdeeg helemaal met de vork in en bestrijk met wat olijfolie. Bestrooi daarna met de paneermeel. Zet de taart in de voorverwarmde oven  en bak gedurende ca 30 tot 35 minuten.
  • Haal de tarte-tatin uit de oven en laat hem een beetje afkoelen. Leg een groot bord over de vorm, draai de vorm met bord om op een rooster. Verwijder voorzichtig de vorm.
  • Verbrokkel de feta en verdeel dit over de taart. Hak wat peterselie fijn en strooi dit eveneens over de taart. Leg de taart op een mooi bord en serveren maar!

 

Print Friendly, PDF & Email