Woonkamer schoonmaken: Pak als eerste de schoonmaakspullen, doekjes, stofzuiger etc. Dan heb je alles bij de hand. Zet een lekker muziekje op en ga aan de slag!

Opruimrondje: Is je woonkamer opgeruimd? Ligt alles op de juiste plek?

Planten: Begin met het water geven van je planten, eventueel besproeien en haal meteen de dode blaadjes weg. Je kunt de planten ook geregeld even onder de douche afspoelen.

Verzamelen: Heb je veel losse spulletjes zet deze dan bij elkaar neer en maak het in één keer schoon. Kijk voor jezelf of je dit prettig vindt werken. Wie weet laat je het liever staan en neem je het ondertussen mee met de soplap.

Startpunt: Kies een plek uit waar je begint en werk dan systematisch de kamer door. Door iedere keer hetzelfde parcours af te leggen kun je de taak het snelste uitvoeren.

Stoffen: Haal met de swiffer stof weg over de luxaflex, bovenkant kasten, kap van de schemerlamp, bovenste rand schilderijlijstjes etc. Klop stof e.d. van de bank.

Soppen: Maak je  met een emmer sop schoon, gebruik dan twee emmertjes. Eén met water en één  met sop. Het doekje spoel je dan eerst uit in het water, voordat je hem in de sopemmer stopt. Mocht het nodig zijn ververs dan het water. Met vies water kun je niet schoonmaken.

Je kunt ook met de spuitflacon schoonmaken. Neem dan wel een emmertje met water om je soplap geregeld op te frissen. Ook hier geldt dat je het water bijtijds ververst.

Nat afnemen:  Met de soplap neem je bijvoorbeeld de volgende zaken af: tafels, vensterbanken, vieze vingers op (kast) deuren etc. De losse spulletjes zet je weer terug nadat je ze met de soplap hebt afgenomen.

Ramen, spiegels en beeldschermen: Met keukenpapier en een ruitenreiniger neem je eventuele vieze vingertjes snel bij de ramen en spiegels weg. Maak je TV stofvrij met een zacht doekje eventueel met een middel wat geschikt is voor beeldschermen.

Stofzuigen en dweilen:  Heb je huisdieren die verharen of kleine kinderen?  Neem de bank dan mee met stofzuigen. Onder en achter de kussens verzamel je in een week genoeg stof, haren en andere zooi. De zware meubelen zet je niet opzij, dat komt als extra poetsklus voorbij. Dan nu nog de dweil erover en je bent alweer bijna klaar.

Opruimen: Als laatste gooi je de soplappen in de was (stop ze niet bij de overige kleding in de wasmand, maar verzamel ze apart anders gaat het zo stinken). Spoel de emmer om en ruim alles weg. En de klus de woonkamer schoonmaken is geklaard!
Pin It on Pinterest

X