Snel je huis opruimen

Heb je net een avondje lekker bankhangen gepland gaat de telefoon. En ja, onverwachts bezoek wordt aangekondigd. En daar zit je nu net niet op te wachten, want het is een rommel in huis. Nu kun je een tweetal dingen doen: je laat de zooi de zooi of je gaat een half uurtje aan de slag met onze tips. Doe je het met meerdere huisgenoten samen, dan gaat het nog sneller. Stel de kookwekker in op een half uur en ga lekker aan de slag.

Frisse lucht

Een fris huis is een eerste stap. Zet de ramen en deuren open zodat het lekker kan doorwaaien. Spuit eventueel wat luchtverfrisser in de woonkamer, keuken, hal en WC. Spray in je enthousiasme niet teveel maar houd het subtiel 😉

Verzamelen

De tweede stap bestaat uit het verzamelen van alle losse rommeltjes, kranten, papieren, rondslingerende schoenen en wasgoed, tassen enzovoort. Gebruik hiervoor een grote mand die je daarna tijdelijk op je slaapkamer parkeert.

Vuile vaat

Verzamel alle vuile vaat en zet dit in de afwasmachine. Is de afwasmachine vol (zet die dan meteen aan) of heb je geen vaatwasser? Verzamel de vaat dan in een teiltje en zet dit uit het zicht.

Stoffen

Aan de lading stof kun je zien dat er niet is schoongemaakt. Ga dus snel met je stofdoek of swiffer over de kasten, TV en tafels. Schud de kussens van de bank op en pak de stofzuiger of bezem en ga razendsnel de vertrekken door waar de visite komt.

Schoonmaken

We zijn er bijna dus nog even volhouden 😉  Ga met een microvezeldoekje en eventueel een spray allesreiniger je huis door. Neem snel de tafels, lage kasten en aanrecht af. Spuit wat WC reiniger in je toilet en haal een stuk keukenpapier met wat reiniger over de rand, bril, knop en fonteintje.

Tot slot

Vervang hand-, thee- en vaatdoek en leeg de afvalbakken. Dim het licht, steek een gezellig kaarsje aan, zet een muziekje op en begin aan de voorbereidingen van de koffie, thee enzovoort. Je bent klaar voor het bezoek 🙂

Groepeer de rommel

Heb je minder tijd zet de spullen dan gegroepeerd bij elkaar. Een aanrecht vol vaat staat slordiger dan de vaat opgestapeld bij elkaar. Speelgoed verspreid over de hele woonkamer staat veel rommeliger dan wanneer al het speelgoed bij elkaar staat. Rommel bij elkaar in een groepje is namelijk veel minder storend dan wanneer het her en der verspreid ligt. Je huis oogt op deze manier netter.

Leefbaar

Natuurlijk is het prettiger dat mensen gewoon op bezoek komen zonder dat je een opruimsessie moet houden. Maar het hoeft echt niet spic en span te zijn. Er wordt geleefd in je huis en dat mag gewoon gezien worden 🙂

Pin It on Pinterest

X