Select Page

Even voorstellen, onze nieuwe blogger Renate!

Even voorstellen, onze nieuwe blogger Renate!

Ik heb de beheerders gevraagd of ik voortaan een wekelijkse blog mag schrijven over mijn heerlijke doorsnee gezin, doorsnee huishouden en doorsnee leventje. En juist omdat het zo lekker doorsnee is, denk ik dat het voor velen voor jullie zo herkenbaar is. Maar voordat ik daarmee begin, ga ik me natuurlijk eerst even voorstellen, zodat jullie weten wie ik eigenlijk ben!

Nou, ik ben dus Renate. 29 jaar oud, en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Van oorsprong een Apeldoornse, en half Nederland gezien, zo vaak ben ik verhuisd. Een paar van jullie kennen me al ( redactie: leden van de Facebookgroep ‘huishouden op rolletjes’), met een paar heb ik zelfs in de klas gezeten. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Hoe burgerlijk wil je het hebben.

“Ik realiseer me dat ik behalve de was nog helemaal niks heb gedaan”

Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen, nou think again. Eén regel heb ik wel: mijn man hoeft in principe niks te doen in het huishouden. Niet omdat hij het niet kan, want dat kan hij wel, maar omdat ik vind dat hij degene is die hard werkt, en ik thuis ben en ik het makkelijk kan doen.

Maar terwijl ik nu aan het schrijven ben, kijk ik om mij heen en zie ik naast mij een verdwaalde bot van de hond, een bezem, dweil en midden in de kamer staat de ventilator te blazen. Ik realiseer me dat ik behalve de was nog helemaal niks heb gedaan. Is het de warmte? Vast wel, prent ik mezelf in. Er moet in ieder geval genoeg gedaan worden. En het ironische is: morgen ga ik bij mijn zus poetsen. Wat er bij mij gedaan moet worden, doe ik bij haar. Gewoon omdat ze mijn zus is, en ik graag help.

Tot volgende week xxx

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

1 Comment

  1. Gosia

    Wat een super leuk stukje Renate.
    En idd zo herkenbaar wat jij beschijft. Hier gaat het ook vaak zo.
    Ben benieuwd naar volgede blogs.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X