Tijdschriften hoef je niet eeuwig te bewaren. Vooral als er meerdere gezinsleden zijn met een abonnement dan kan het aantal tijdschriften snel oplopen. We geven je een aantal tips om de berg tijdschriften onder controle te houden.

 

Tijdschriften bewaren

Bewaar alleen tijdschriften waar je geregeld nog in leest. Niet alle tijdschriften lenen zich ervoor om eindeloos te bewaren. Als je graag recepten spaart of interieurtips wil bewaren, knip of scheur ze dan uit het tijdschrift. En bewaar ze in een map of maak er een plakboek van. Je kunt de map bijvoorbeeld indelen op salades, soep, vis, vlees, taart etc. Als je interieur en stylingtips verzameld kun je de map indelen op tuin, keuken, badkamer etc. Je krijgt zo een handig naslagwerk en je kunt makkelijker iets terugvinden.

Natuurlijk zijn er tijdschriften die je graag bewaart. Maar stel jezelf dan een maximaal aantal van wat je wilt bewaren. Een tijdschrift wat wekelijks uitkomt, levert je na een half jaar al 26 exemplaren op. Wil je het overzicht bewaren dan moet je dus keuzes maken.

Het heeft geen zin (ik spreek uit ervaring 😉 ) om een hele berg tijdschriften te bewaren, omdat er bijvoorbeeld gerechten in staan die je beslist een keer wil maken. Zodra het betreffende tijdschrift op de stapel verdwijnt dan weet je naderhand echt niet meer om welk tijdschrift en om welk gerecht het gaat. En doet het magazine niets anders dan stof verzamelen.

Tijdschriften opbergen

Om het overzicht te bewaren kun je tijdschriften beter verticaal bewaren of in kleine stapels horizontaal. Je houd op deze manier beter het overzicht. Het opbergen van tijdschriften moet makkelijk zijn, zodat het een kleine moeite is om ze op de juiste plek op te bergen. Of de tijdschriften in het zicht staan of in een kast zijn opgeborgen, kies een systeem uit wat jij mooi vindt. Op pinterest hebben we een aantal ideeën voor je verzameld.

Tijdschriften minderen

Je kunt overwegen om je te abonneren op de leesmap. Kies dan uiteraard niet voor de houdmap, want dan komen er wekelijks juist veel tijdschriften bij en dat is nu niet de bedoeling 😉

Heb je een abonnement op de bibliotheek, dan kun je natuurlijk daar de tijdschriften lezen of lenen. Of neem een gezamenlijk abonnement met een vriendin of familie. Je hebt en minder tijdschriften in huis en je bespaart er ook nog eens geld mee.

Wil je van je stapel tijdschriften af? In wachtkamers, verpleeg- of bejaardenhuizen of revalidatiecentra’s zijn ze er vaak blij mee.
Pin It on Pinterest

X