Kipsalade met ananas en meloen

De Lidl in ons dorp ging na een verbouwing weer open en op alle groente en fruit werd een korting gegeven van 30%. Nu kopen wij toch al veel groente en fruit, maar nu was de verleiding wel heel groot om flink in te slaan. Dat resulteerde in dit kiprecept vol met verschillende soorten fruit.

En zo maak je deze kipsalade met fruit:

Kipfilets

  • Wrijf de kipfilets in met de kipkruiden of de marinade en laat dit het liefst een paar uur intrekken
  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Verwarm een pan op hoog vuur, giet er wat zonnebloemolie in en braad de kipfilets aan
  • Je kunt de kipfilets verder op het vuur laten garen, maar ook gedurende 20 tot 30 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven laten garen graden
  • Laat de kipfilets afkoelen

Sla

  • Was de sla en scheur deze in stukken

Fruit

  • Maak een halve ananas schoon en snijd in stukjes
  • De schil van de meloen en de pitjes verwijderen en in stukjes snijden
  • Druiven wassen en eventueel halveren
  • De kiwi’s of zespri schillen en in plakjes snijden

Kaas

  • Verwijder een stuk korst van de kaas en rasp deze op een grove rasp

Marinade

  • Meng de yoghurt en de mayonaise
  • Voeg naar smaak de gember, kerriepoeder en peper en zout toe. Houd je niet van gember dan kun je deze weglaten

Serveren

 

  • Hussel de sla, fruit, kip en kaas door elkaar en geef de dressing er apart bij. Lekker met zuurdesembrood of een donkere broodsoort.

Reageren

Wil je een reactie achterlaten of de berichten van de andere lezers lezen? Gebruik dan de ‘reageren’ button om naar de betreffende pagina te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X