Kipsalade met ananas en meloen
De Lidl in ons dorp ging na een verbouwing weer open en op alle groente en fruit werd een korting gegeven van 30%. Nu kopen wij toch al veel groente en fruit, maar nu was de verleiding wel heel groot om flink in te slaan. Dat resulteerde in dit kiprecept vol met verschillende soorten fruit.

En zo maak je deze kipsalade met fruit:
Kipfilets
- Wrijf de kipfilets in met de kipkruiden of de marinade en laat dit het liefst een paar uur intrekken
- Verwarm de oven voor op 200°
- Verwarm een pan op hoog vuur, giet er wat zonnebloemolie in en braad de kipfilets aan
- Je kunt de kipfilets verder op het vuur laten garen, maar ook gedurende 20 tot 30 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven laten garen graden
- Laat de kipfilets afkoelen
Sla
- Was de sla en scheur deze in stukken
Fruit
- Maak een halve ananas schoon en snijd in stukjes
- De schil van de meloen en de pitjes verwijderen en in stukjes snijden
- Druiven wassen en eventueel halveren
- De kiwi’s of zespri schillen en in plakjes snijden
Kaas
- Verwijder een stuk korst van de kaas en rasp deze op een grove rasp
Marinade
- Meng de yoghurt en de mayonaise
- Voeg naar smaak de gember, kerriepoeder en peper en zout toe. Houd je niet van gember dan kun je deze weglaten
Serveren
- Hussel de sla, fruit, kip en kaas door elkaar en geef de dressing er apart bij. Lekker met zuurdesembrood of een donkere broodsoort.
Boodschappenlijstje
4 personen- 2 of 3 hele kipfilets zonder vel
- kipkruiden of marinade (rode peper & paprika marinade van de Jumbo)
- halve ananas
- 1 galia meloen
- half doosje rode druiven
- 2 kiwi’s of zespri
- slasoort naar keuze (eikenbladsla, lollo rosso en lollo biondo)
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1.5 eetlepel mayonaise (Calvé licht & romig)
- grof geraspte kaas (jonge kaas)
- verse gember
- kerriepoeder
- peper en zout
- zonnebloemolie
Reageren
Wil je een reactie achterlaten of de berichten van de andere lezers lezen? Gebruik dan de ‘reageren’ button om naar de betreffende pagina te gaan.
