Kinderen vinden verven nog steeds geweldig. Ze kunnen er hun creativiteit en emoties in kwijt. Veilige kinderverf is relatief duur, maar je kan het makkelijk zelf maken met dit recept. 

Het voordeel van zelf kinderverf maken is dat je in één keer een grote hoeveelheid kan maken. Jouw kleine Picasso kan hier dan een langere tijd van genieten. Het is handig om de verf te bewaren in een doorzichtige knijpfles, zoals een ketchupfles. De overgebleven verf kan je het beste in de koelkast bewaren. 

Benodigdheden

Wanneer je zelf kinderverf gaat maken, heb je gelukkig niet veel nodig. Bonus: je hebt al al een hoop van deze benodigdheden thuis liggen, of ze liggen gewoon in de schrappen van de dichtsbijzijnde supermarkt.

Dit zijn de ingrediënten: 

  • Water
  • Zout
  • Voedingskleurstoffen
  • Bloem
  • Lege eierdoosjes. Deze kunnen tijdens het verven als verfpotjes dienen. Na afloop gooi je ze gewoon weg, dat scheelt heel wat opruim- en schoonmaakwerk.

En zo maak je de kinderverf

Meng een kopje water, een kopje bloem en 2 eetlepels zout met de hand of met de mixer. Voeg wat kleurstof toe (te verkrijgen bij o.a. de supermarkt en taartdecoratiewinkels). Door te spelen met de hoeveelheid kleurstof kun je verschillende kleuren creëren.

Ook kan je de kinderen betrekken bij het maken van de kinderverf. Ze kunnen bijvoorbeeld de ingrediënten mengen. 

Wanneer de schilderkunsten af zijn kan je ze met deze tips gemakkelijk een plekje geven in je huis.
Pin It on Pinterest

X