Hal inrichten

In de meeste huizen is het woekeren met de beschikbare ruimte van de gang. Je hebt te maken met veel deuren en meestal een trap. Daardoor blijft er vaak weinig muurruimte over om te benutten. Hoe los je dit op?

Denk eens verticaal

Probeer de beschikbare muurruimte zoveel mogelijk te benutten. Hang bijvoorbeeld een kapstok aan de wand op of bevestig een aantal muurhaken. Boven de haken kun je dan één of meerdere planken bevestigen waarop je ook weer zaken kwijt kunt. De muurruimte onder de jassen kun je gebruiken om een tweede rij muurhaken op te hangen voor de kinderjassen en tassen. De sleutels kun je opbergen in een sleutelrekje en voor de post heeft o.a. de Ikea handige opbergmogelijkheden.

Gebruik de meterkast

De deur van de meterkast kun je prima gebruiken voor extra opbergmogelijkheden. Hang bijvoorbeeld haakjes aan de binnenkant van de deur voor tassen, de hondenriem etc. Of neem een grote schoenenzak met veel opbergvakken voor bijvoorbeeld sjaals. In de meterkast zelf kun je tussen de meters plankjes ophangen om dingen neer te zetten.

Benut de onzichtbare opbergruimte

Achter de trap zit vaak een loze ruimte die je goed kunt benutten. Ook kun je wanneer je geen vloerbedekking op de trap hebt liggen in de traptredes lades (laten) maken. Op pinterest (bord opbergideeën hal) hebben we een aantal ideeën voor je verzameld.

Handige opbergmeubels

Je kunt als de ruimte het toelaat voor een side table (is een ondiepe brede bijzettafel) kiezen, een nachtkastje of een klein badkamerkastje. Voor schoenen zijn er verschillende opbergmogelijkheden. Heb je weinig ruimte kies dan voor schoenenkastjes met een diepte van ca 20 – 25 cm.

 De luxe van een ruimere hal

Als je de luxe van een ruime hal hebt kun je een aantal handige opbergmeubelen neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor een bankje met manden eronder en/of een ladekast om spulletjes in op te bergen. Je kunt ook voor kisten of hutkoffers kiezen. Die laatste zijn overigens handig in gebruik. Deksel open en gooi de spullen er maar in.

 Post, telefoon en sleutels

In veel huishoudens is het vaak zoeken naar de sleutels en telefoon plus oplader. In de hal kun je hier een prima plekje voor vinden. En het scheelt je een hoop gezoek wanneer je het huis wil verlaten! Woon je met meerdere mensen samen dan kun je de post voor elk gezinslid bewaren in een persoonlijk tijdschriftenrek of wandopberger.

 Hal opgeruimd houden

Via de voordeur komt er veel je huis binnen gewandeld. Zorg ervoor dat er niets in de hal blijft slingeren wat er niet thuishoort. Opruimen kun je jezelf aanleren, maar maak het wel zo gemakkelijk mogelijk. Wanneer je veel handelingen moet verrichten om iets op te bergen dan is de kans groot dat je denkt: ach, dat doe ik straks wel!

 Hal inrichten

Zeker als je een kleine hal tot je beschikking hebt zijn de kleuren die je op de muren hebt belangrijk. Wanneer je de kleuren wilt aanpassen en je twijfelt over de juiste kleurkeuze, vraag dan om advies. Maak verschillende foto’s van je hal en neem deze mee als je verf of behang gaat kopen. De meeste verkopers kunnen je goed advies geven. Of schakel een interieurspecialist in. Vraag naar de voorwaarden waaronder een interieurspecialist werkt. Vaak betaal je niets voor het advies wanneer je de materialen bij hun bestelt.

De verlichting van de hal luistert nauw. Meestal heb je slechts een plafondlamp hangen. Met wandverlichting creëer je vaak al een andere sfeer. Laat je eventueel voorlichten in een gespecialiseerde lampenzaak. Er zijn lampenzaken die niets in rekening brengen voor hun advies, wanneer je de verlichting via hun aanschaft.

Gerelateerd artikelen

Volg ons op

Gerelateerd artikelen

slim opruimen

moodboard maken

stop de chaos

kinderen & opruimen

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X