Slim Huishouden is het online magazine over het dagelijkse leven waarin het huishouden centraal staat. Daarnaast schrijven we regelmatig over zaken die het leven leuker en makkelijker maken zoals lifestyle, gezin en geldzaken. De artikelen op Slim Huishouden zijn herkenbaar, geven informatie en bieden inspiratie. 

Wat wij vinden van het huishouden? Nou, soms leuk maar ook wel eens saai en vervelend, we hebben niet altijd zin of gaan juist flink aan de slag. Heb je zin om mee te doen? We hebben verschillende huishoudschema’s, handige tips en slimme trucs om je huishouden op rolletjes te laten lopen. Dit alles met een vleugje humor, relativering of met een spreekwoordelijke schop onder je kont 🙂

Onze onderwerpen

Het onderwerp waar we over schrijven is natuurlijk het huishouden. Maar ons huishouden omvat veel meer dan alleen opruimen en schoonmaken. De onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: geldzaken, gezin, timemanagement, foodies, DIY, groene vingers, gezond gewicht, vakantie, feestdagen etc. Ook besteden we aandacht aan leuke (web)shops en restaurants.

Wie zijn wij?

Het team achter Slim Huishouden bestond oorspronkelijk uit een groepje vriendinnen. We wilden samen iets ondernemen en zo werd Slim Huishouden geboren. Maar de veranderingen staan niet stil en we hebben met spijt afscheid genomen van 2 van onze vriendinnen. We onderhouden nog wel contact maar zij hebben een ander doel in hun leven gevonden. En het team is uitgebreid met nieuwe bloggers en met 2 nieuwe teamleden.

Mieke heeft jarenlang lesgegeven in het vak huishouden & verzorging. Daarnaast blogt zij al sinds 2000 op MSN en dat ging uiteraard over het huishouden. Gedurende die jaren werkte zij al aan het concept van Slim Huishouden wat uiteindelijk in 2013 online ging. Mieke leest, schrijft en reist graag.

Lisanne heeft zich in oktober 2016 bij ons team aangesloten. Lisanne studeert ICT bij Avans. Zij wil in de toekomst apps gaan bouwen en andere software ontwikkelen. Zij is o.a. verantwoordelijk voor onze webshop, de digitale leeromgeving van onze cursuswebsite en de Slim Huishoudenapp. Lisanne leest graag Engelstalige boeken, gaat veel naar het theater en reist veel.

Jantien woont met haar man in het zonnige Spanje. Zij is onze financiële specialist en verzorgt o.a. de rubriek geldzaken en groene vingers. Haar hobby’s zijn tuinieren, koken, wandelen en ze gaat graag naar een museum of tentoonstelling.

Thea hebben we in de zomer van 2017 ontmoet en zij is sinds augustus 2017 bij Slim Huishouden betrokken. Dit doet zij met veel enthousiasme en we zijn heel blij met haar inzet. Thea is een echte crea bea dus wie weet komen er straks mooie creaties van haar op de site te staan.

Social Media

We vinden het leuk wanneer je een reactie achterlaat, een tip deelt, je mening geeft over een onderwerp. Bij de meeste artikelen hebben we de mogelijkheid van reageren. Natuurlijk kun je ook op Facebook of op Twitter een berichtje achterlaten of je stuurt een berichtje via ons contactformulier.

We hebben verschillende groepen op Facebook waaronder Huishouden op rolletjes met meer dan 50.000 leden in november 2018. Inmiddels zijn er ook andere groepen gestart over inrichting van huizen en slim koken etc. Op onze Facebookpagina vind je een overzicht van al onze groepen.

Je vindt ons verder op Pinterest en Instagram.

De webshop, cursussen en onze app

In mei 2018 is onze webshop vernieuwd. We verkopen in de shop naast ons vertrouwde assortiment ons eigen label microvezeldoeken  waaronder ons eigen SlimDoekje.

In juni 2017 zijn we begonnen met het geven van cursussen. We zijn nu een jaar bezig en het kan natuurlijk altijd beter! We zijn op zoek gegaan naar een professionele leeromgeving zodat we de lessen nog beter aan kunnen bieden. De voordelen zijn dat je nu op elk moment met een cursus kunt starten. Door de verandering van de leeromgeving hebben we de mogelijkheid gekregen om de lesstof behoorlijk uit te breiden, terwijl het tegelijkertijd wel heel overzichtelijk blijft. In de nieuwe leeromgeving worden ook toetsen aangeboden, zodat we je nog beter kunnen begeleiden.

We hebben sinds medio februari 2017 een eigen app. De Slim Huishouden app was medio maart 2018 al ruim 28.000 maal gedownload! Een cijfer waar wij uiteraard heel erg trots op zijn. In de nieuwe versie kun je de taken van de huishoudschema’s en de routines afvinken. Je kunt taken verwijderen en zelf taken toevoegen. Maar hiermee is de Slim Huishouden app nog niet klaar. We blijven de app in de toekomst uitbreiden met allerlei nieuwe functies en mogelijkheden 😉

En we blijven hiermee niet stil zitten. We hebben nog heel veel wensen op ons verlanglijstje staan die we de komende jaren willen gaan uitvoeren. Dus….blijf ons vooral volgen!