Over Slim Huishouden

Lees hier hoe Slim Huishouden is ontstaan. En wat onze missie is plus onze plannen voor de toekomst. En maak kennis met het team van Slim Huishouden.

Over Slim Huishouden

Slim Huishouden is het online magazine over het dagelijkse leven waarin het huishouden centraal staat. Daarnaast schrijven we regelmatig over zaken die het leven leuker en makkelijker maken zoals lifestyle, gezin, tuinieren, koken en geldzaken. De artikelen op Slim Huishouden zijn herkenbaar, geven informatie en bieden inspiratie. 

Wat wij vinden van het huishouden? Nou, soms leuk maar ook wel eens saai en vervelend, we hebben niet altijd zin of gaan juist flink aan de slag. Heb je zin om mee te doen? We hebben verschillende huishoudschema’s, handige tips en slimme trucs om je huishouden op rolletjes te laten lopen. Dit alles gaat gepaard met een vleugje humor, relativering of met de spreekwoordelijke schop onder je kont smile

Onze onderwerpen

Het onderwerp waar we over schrijven is natuurlijk het huishouden. Maar het huishouden omvat veel meer dan alleen opruimen en schoonmaken. 

De onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: geldzaken, gezin, organiseren, foodies, DIY, groene vingers, gezond gewicht, vakantie, feestdagen etc. Ook besteden we aandacht aan leuke (web)shops en restaurants.

Hoe is Slim Huishouden ontstaan?

Het team achter Slim Huishouden bestond oorspronkelijk uit een groepje vriendinnen. We wilden samen iets ondernemen en zo werd Slim Huishouden geboren. Van 2 van onze dierbare vriendinnen van het eerste uur hebben wij helaas vanwege ziekte / beperkingen afscheid moeten nemen. We onderhouden nog regelmatig contact, want de vriendschap is uiteraard niet verdwenen.

Slim Huishouden was en is nog steeds onze hobby. Maar de veranderingen staan niet stil en we realiseerden ons dat als we meer wilden, er ook geld verdiend moest worden. De inkomsten investeren we weer terug in Slim Huishouden, anders zou Slim Huishouden wel een heel erg dure hobby worden!

Onze missie

Onze missie is simpelweg het huishouden slimmer, makkelijker en overzichtelijker te maken. Zodat je meer tijd overhoudt om gewoon te genieten van het leven! 

Daarvoor hebben we een aantal tools zoals de routines in combinatie met onze huishoudschema’s. En natuurlijk onze Slim Huishouden app. De schoolbank waar je alle tips en trucjes vindt om de huishoudelijke klusjes te klaren. Onze cursussen om nog meer kennis te vergaren. Niet iedereen heeft namelijk van huis uit meegekregen hoe je een huishouden runt. En onze webshop gevuld met vooral ecologische producten om makkelijker en slimmer schoon te maken. 

Hoe ging het verder?

Slim Huishouden is sinds medio 2013 online. De eerste jaren stonden vooral in het teken van het vullen van de website. In december 2016 zijn we met advertenties begonnen om in ieder geval een beetje geld te verdienen voor het onderhoud van de website.

We wilden ook graag met een app komen. Maar een app laten ontwikkelen is duur. Daarom zijn we eerst met de appmachine.com gaan werken. Deze app was in het eerste jaar al zo ongelofelijk vaak gedownload, dat we de sprong waagden voor een nieuwe app. Deze huidige SlimHuishouden app is vanaf februari 2018 gratis verkrijgbaar in de Appstore en de Playstore.

Eind januari 2017 hebben we onze eerste cursus in de Facebookgroep ‘Huishouden op rolletjes’ onder de aandacht gebracht. De leden konden toen gratis inschrijven en dat hebben we geweten 😀   Vanaf juni 2017 kon iedereen zich inschrijven voor de cursussen. 

Eén van onze wensen was ook om met een eigen schoonmaaklabel van Slim Huishouden te komen. Dus in juni 2018 vierden we de geboorte van de webshop met o.a. onze eigen label schoonmaakdoeken.

In de webshop vinden we het belangrijk om vooral te werken met ecologische schoonmaakproducten en die missie is wat ons betreft gelukkig geslaagd. En we blijven nog steeds op zoek naar die producten die jouw huishouden leuker, slimmer en makkelijker maken.

De toekomst

Daarna is het even een tijdje stil geweest rond Slim Huishouden. We publiceerden wel heel trouw elke week de nieuwe huishoudschema’s en plaatsten zo nu en dan een nieuwe blog. In ons aller privé leven gebeurde er best wel veel, waardoor we niet de extra tijd en energie overhadden om met onze plannen verder te gaan.

Maar sinds eind 2021 zijn we weer helemaal terug.  Als eerste zijn we begonnen om de website van Slim Huishouden aan te passen, want dat was hard nodig! Niet alle functies werkten naar behoren en het is daarbij ook fijn om een nieuwe start te maken met een vernieuwde en verbeterde website.

We gaan nu verder om onze bestaande plannen vorm geven, want we hebben nog veel wensen op ons verlanglijstje staan.

In 2022 wordt onze cursuswebsite helemaal vernieuwd en daarna gaat ook de webshop op de schop. We willen met een eigen planner cq agenda komen. De app krijgt in 2022 een grondige update. Verder willen we ons ook gaan richten op mensen met een beperking. We weten uit eigen ervaring hoe het is als je hiermee te maken hebt. En nieuwe ideeën blijven geregeld opborrelen tijdens onze zeer gezellige ontmoetingen, dus…blijf ons vooral volgen!

Ons team

Mieke heeft jarenlang lesgegeven in het vak huishouden & verzorging. Daarnaast blogt zij al sinds 2000 op MSN en dat ging uiteraard over het huishouden. Gedurende die jaren werkte zij al aan het concept van Slim Huishouden wat uiteindelijk in 2013 online ging. Mieke leest, schrijft en reist graag. Ook staat zij graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen.

Jantien woont met haar man in het zonnige Spanje en geniet van het gepensioneerd zijn. Gelukkig is zij af en toe nog actief voor Slim Huishouden. Haar hobby’s zijn tuinieren, koken, wandelen en ze gaat graag naar een museum of tentoonstelling.

Lisanne heeft zich in oktober 2016 bij ons team aangesloten. Lisanne studeert Engels aan de UU. Hiervoor heeft Lisanne 1 jaar ICT gestudeerd aan de hogeschool Avans en daarvoor media en communicatie aan de HvA. Zij is o.a. verantwoordelijk voor onze webshop, de digitale leeromgeving van onze cursuswebsite en de Slim Huishoudenapp. Lisanne leest bij voorkeur Engelstalige boeken, gaat veel naar het theater en reist graag.

Veel liefs van Jantien, Lisanne en Mieke

Pin It on Pinterest

X