Over Slim Huishouden

Slim Huishouden is het online magazine over het dagelijkse leven waarin het huishouden centraal staat. Daarnaast schrijven we regelmatig over zaken die het leven leuker en makkelijker maken zoals lifestyle, gezin, tuinieren, koken en geldzaken. De artikelen op Slim Huishouden zijn herkenbaar, geven informatie en bieden inspiratie. 

Wat wij vinden van het huishouden? Nou, soms leuk maar ook wel eens saai en vervelend, we hebben niet altijd zin of gaan juist flink aan de slag. Heb je zin om mee te doen? We hebben verschillende huishoudschema’s, handige tips en slimme trucs om je huishouden op rolletjes te laten lopen. Dit alles gaat gepaard met een vleugje humor, relativering of met de spreekwoordelijke schop onder je kont smile

Onze onderwerpen

Het onderwerp waar we over schrijven is natuurlijk het huishouden. Maar het huishouden omvat veel meer dan alleen opruimen en schoonmaken. De onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: geldzaken, gezin, organiseren, foodies, DIY, groene vingers, gezond gewicht, vakantie, feestdagen etc. Ook besteden we aandacht aan leuke (web)shops en restaurants.

Hoe is Slim Huishouden ontstaan?

Het team achter Slim Huishouden bestond oorspronkelijk uit een groepje vriendinnen. We wilden samen iets ondernemen en zo werd Slim Huishouden geboren. Van 2 van onze dierbare vriendinnen van het eerste uur hebben wij helaas vanwege ziekte / beperkingen afscheid moeten nemen. We onderhouden nog regelmatig contact, want de vriendschap is uiteraard niet verdwenen.

Slim Huishouden was en is nog steeds onze hobby. Maar de veranderingen staan niet stil en we realiseerden ons dat als we meer wilden, er ook geld verdiend moest worden, wat we dan weer terug zouden investeren in Slim Huishouden. Want anders zou Slim Huishouden wel een heel erg dure hobby worden!

Hoe ging het verder?

Als eerste zijn we in december 2016 met advertenties begonnen om in ieder geval een gedeelte van de kosten van de app te betalen. De eerste app van appmachine.com kon je vanaf februari 2017 downloaden. De huidige app is vanaf februari 2018 verkrijgbaar.

Eind januari 2017 hebben we onze eerste cursus in de Facebookgroep ‘Huishouden op rolletjes’ onder de aandacht gebracht. De leden konden toen gratis inschrijven en dat hebben we geweten 😀   Vanaf juni 2017 zijn we betaalde cursussen gaan aanbieden. Met het cursusgeld en de inkomsten van de reclame konden we gaan sparen voor onze wens: een nieuwe app waarbij het mogelijk zou zijn om de taken van het huishoudschema af te vinken en ook de mogelijkheid om zelf taken toe te voegen en/of te verwijderen.

Omdat er wel erg veel geld nodig was voor de app en we ook nog droomden van een Slim Huishouden agenda en/of planner en nog meer andere zaken om het huishouden leuker en vooral makkelijker te maken, moest er simpelweg meer geld binnenkomen. Maar 1 van onze wensen was ook om met een eigen schoonmaaklabel Slim Huishouden te komen. Dus in juni 2018 werd de webshop een feit. In de webshop vinden we het belangrijk om te werken met ecologische schoonmaakproducten en die missie is wat ons betreft gelukkig geslaagd.

De toekomst

Daarna is het even een tijdje stil geweest rond Slim Huishouden. We publiceerden wel heel trouw elke week de nieuwe huishoudschema’s en plaatsten zo nu en dan een nieuwe blog. Want in ons aller privé leven gebeurde er best wel veel, waardoor we niet de extra tijd en energie overhadden om met onze plannen verder te gaan.  Maar sinds november / december 2020 zijn we weer helemaal terug. Als eerste zijn we begonnen om de website van Slim Huishouden aan te passen, want dat was hard nodig! Niet alle functies werkten naar behoren en het is daarbij ook fijn om een nieuwe start te maken met een vernieuwde en verbeterde website. We gaan nu verder om onze bestaande plannen vorm geven, want we hebben nog veel wensen op ons verlanglijstje staan. En hierbij zullen ongetwijfeld nieuwe ideeën ontstaan, dus…blijf ons vooral volgen!

Ons team

Mieke heeft jarenlang lesgegeven in het vak huishouden & verzorging. Daarnaast blogt zij al sinds 2000 op MSN en dat ging uiteraard over het huishouden. Gedurende die jaren werkte zij al aan het concept van Slim Huishouden wat uiteindelijk in 2013 online ging. Mieke leest, schrijft en reist graag.

Jantien woont met haar man in het zonnige Spanje. Zij is onze financiële specialist en verzorgt o.a. de rubriek geldzaken en groene vingers. Haar hobby’s zijn tuinieren, koken, wandelen en ze gaat graag naar een museum of tentoonstelling.

Lisanne heeft zich in oktober 2016 bij ons team aangesloten. Lisanne studeert Engels aan de UU. Hiervoor heeft Lisanne 1 jaar ICT gestudeerd aan de hogeschool Avans en daarvoor media en communicatie aan de HvA. Zij is o.a. verantwoordelijk voor onze webshop, de digitale leeromgeving van onze cursuswebsite en de Slim Huishoudenapp. Lisanne leest graag Engelstalige boeken, gaat veel naar het theater en reist graag.

 

Pin It on Pinterest

X