Duurt het even voordat je ’s morgens op gang komt? Vergeet je de dagelijkse dingetjes regelmatig te doen? Wil je de dagen productiever maken? Dan is het wellicht handig om een to do lijstje te gebruiken. Je ziet ‘s morgens in één oogopslag wat je voor die dag op het programma hebt staan. Download hier ons to do lijstje.

Wees kritisch bij het invullen van je to do lijst. Je schiet er niets mee op wanneer je teveel taken opschrijft. Hierdoor raak je gefrustreerd en dat werkt demotiverend. En je loopt het risico dat je gaat multitasken, waardoor je minder productief wordt.

Houd je lijst kort

Schrijf hooguit 2 tot 3 belangrijke taken op. Begin hier zo snel mogelijk aan. Wanneer je een taak hebt afgerond dan kun je jezelf een korte break gunnen. Hierna ga je verder met de tweede taak op je lijst. Gun jezelf opnieuw een beloning en ga door met de volgende taak.

Overige klussen

Nadat je de belangrijke taken hebt afgerond, kun je jezelf richten op de andere klusjes. Zelf maak ik hier een onderscheid in. Zaken die ik die dag gedaan wil hebben en klusjes die eventueel doorgeschoven kunnen worden naar een later tijdstip. Waarbij het natuurlijk niet de bedoeling is dat een taak dag in, dag uit meeverhuisd. Dan kun je jezelf afvragen hoe belangrijk die klus is en de taak verwijderen, alsnog doen of uitbesteden.

Blijf flexibel

Plan je to do lijst niet helemaal vol en houd rekening met het onverwachtse. Afspraken die uitlopen, files, extra werk tussendoor, een ziek kind, allemaal zaken die je planning kunnen ontregelen.

Geheugensteuntje

Vergeet je de dagelijkse dingetjes nog wel eens? Gebruik je to do lijstje als een geheugensteuntje.

Tijd voor jezelf

Vergeet niet om dagelijks wat tijd voor jezelf in te vullen. Want echt, je hebt het nodig en verdiend Wink

Pin It on Pinterest

X