Poetsklussen

In de huishoudschema’s van Slim Huishouden kom je de term poetsklussen geregeld tegen. Naast de dagelijkse routines en de wekelijkse klusjes komen er regelmatig ook extra poetsklussen op de 6 verschillende huishoudschema’s voorbij.

De dagelijkse routines zorgen ervoor dat je grip houdt op het huishouden. De wekelijkse of 2 wekelijkse opfrisbeurten zorgen ervoor dat het huis lekker schoon blijft. En met de poetsklussen worden die klusjes aangepakt die niet bij de wekelijkse opfrisbeurt thuishoren.

Wat bedoelen we met onze poetsklussen

Wat bedoelen we nu precies met de poetsklussen? Dit zijn de schoonmaaktaken die niet wekelijks of eens in de 14 dagen aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan de ramen zemen, koelkast schoonmaken etc. De koelkast opfrissen is wel weer een wekelijkse of 2 wekelijkse taak. Maar de koelkast uitruimen en schoonmaken is dan weer een poetsklus.

Poetsklussen Slim Huishouden

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de deuren. Neem je bij de wekelijkse beurt alleen de vieze vingers ed af bij de deur, dus op het oog wordt de deur snel opgefrist. En oogt de deur niet vuil, dan wordt deze ook niet schoongemaakt met als uitzondering wellicht de deurklink. Bij de poetsklus deuren schoonmaken wordt wel de hele deur met kozijn schoongemaakt en worden ook de zijkanten en bovenkant meegenomen.

Onze verschillende schema’s

De 2 belangrijkste verschillen binnen onze huishoudschema’s zijn de poetsklussen en de wekelijkse opfrisbeurt. In 3 huishoudschema’s vind je al onze poetsklussen terug. Dit zijn:

  • Weekschema
  • 2 wekenschema
  • Maandschema

 

 

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

Pin It on Pinterest

X