SuperPoets

Als je één van onze huishoudschema’s volgt, dan zal je regelmatig de term SuperPoets voorbij zien komen. Maar wat houdt dat nu precies in? En wat wordt er schoongemaakt bij de superpoets?

De wekelijkse opfrisbeurten van onze huishoudschema’s zijn bedoeld om je huis opgeruimd en schoon te houden. Maar dat hoeft echt niet elke week grondig te gebeuren. Gewoon globaal afstoffen en/of klamvochtig afnemen is voldoende samen met het stofzuigen en/of dweilen. Maar één keer in de zoveel weken is het wel fijn als de boel wat grondiger wordt schoongemaakt en wordt gestofzuigd.

Huishoudschema’s zonder superpoets

In het maandschema komt geen superpoets voor. Dit komt omdat bij het maandschema er wekelijks één zone grondig wordt schoongemaakt (de overige zones worden snel opgefrist). Dus dan is de superpoets overbodig.

Wat wordt er schoongemaakt?

Bij de superpoets is het doel om alle hoekjes en gaatjes te raken met de schoonmaakdoek. En je kunt als het nodig is de plafonds en muren van stofnesten ontdoen. Tijdens de wekelijkse opfrisbeurten is het de bedoeling dat het huis snel wordt opgefrist. Het is dan echt niet nodig om elke keer alles grondig af te nemen.

Wanneer de superpoets op het schema staat, hoef je ook geen extra zaken schoon te maken, behoudens de eventuele extra poetsklussen van de betreffende week. Het is de bedoeling dat bij de superpoets de wekelijkse opfrisbeurt met meer precisie wordt uitgevoerd.

Voorbeeld 1: wanneer je een dressoir in de woonkamer hebt staan, haal je bij de superpoets eventuele woonaccessoires van hun plaats en maakt het hele dressoir schoon. En neem je ondertussen ook de betreffende accessoires af.

Voorbeeld 2: bij de achterwand van het aanrecht worden bij de superpoets ook alle randen en hoeken schoongemaakt.

Voorbeeld 3: je kunt bij de superpoets ook wat grondiger stofzuigen. Nu wordt de bank wel verschoven om daaronder te kunnen stofzuigen. En wanneer een bank losse kussens heeft, kun je deze wegnemen en vervolgens de bank stofzuigen. Wat niet wordt gedaan tijdens de superpoets is het verschuiven van zware meubelen.

Hoe vaak komt de superpoets voorbij?

Bij alle huishoudschema’s met uitzondering van het basis- en maandschema, staat de superpoets tussen de ca tien weken op het schema. Bij het basisschema komt de superpoets 3 keer per jaar op het schema te staan en dan is er vier weken de tijd voor de superpoets.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

Pin It on Pinterest

X