Basisschema

Het basisschema is ons lichtste schema. Je bent hiermee relatief weinig tijd kwijt aan het huishouden. Terwijl de belangrijkste zaken wel worden schoon gehouden.

Het basisschema hebben we ontwikkeld voor mensen met een beperking en/of een laag energieniveau. Tegelijkertijd is dit schema ook geschikt voor mensen die eigenlijk geen of te weinig tijd hebben voor het huishouden.

Naast de dagelijkse klusjes wordt er elke dag een kleine schoonmaak taak aangepakt. Dit zijn over het algemeen de wekelijkse klusjes aangevuld met af en toe een poetsklus. De wekelijkse klusjes die in het basisschema voorkomen worden over 2 weken verspreid. Alleen in de woonkamer wordt elke week stof afgenomen en gestofzuigd en eventueel gedweild.

Het basisschema is het minst bewerkelijke huishoudschema. Hoelang je gemiddeld bezig bent met de dagelijkse klusjes hangt ook af van de grootte van het huis, het aantal gezinsleden, het tempo waarin gewerkt wordt en de manier van opruimen of schoonmaken.

 

Extra poetsklussen

Al onze schema’s hebben poetsklussen. Dit zijn klusjes zoals de ramen zemen, koelkast schoonmaken etc. Bijna elke week is er een dag waarin er een extra poetsklus wordt aangepakt. In het basisschema worden die poetsklussen aangehouden welke het meest belangrijk zijn zoals: het schoonhouden van de keukenapparatuur, de wasmachine en droger schoonmaken, de tegels in de wc en badkamer soppen, het ontkalken van de kranen. 

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

Pin It on Pinterest

X