Wasdroger schoonmaken

Een droger die niet regelmatig wordt schoongemaakt gebruikt meer energie, gaat het minder goed doen en kan brand veroorzaken! Het is dus belangrijk om de wasdroger schoonmaken regelmatig in te plannen bij de huishoudelijke klussen. 

Wanneer je de wasdroger op regelmatige basis schoonhoudt, scheelt dat in de energiekosten. De droger moet door de hoeveelheid stof namelijk langer draaien om de was droog te krijgen.

Wasdroger schoonmaken – hoe vaak moet dat?

Het schoonmaken van de wasdroger moet minimaal 1 keer per 3 maanden gebeuren. Gebruik je de droger vaak, dan is het aan te raden om de schoonmaakbeurt elke 6 tot 8 weken uit te voeren. Je bent ca een kwartiertje tot een half uurtje kwijt aan de wasdroger schoonmaken.

Voor de wasdroger schoonmaken heb je het volgende nodig:

  • stofzuiger
  • eventueel een stoffer
  • schoonmaakdoekje
  • eventueel een milde allesreiniger
  • schoonmaakazijn 

Het pluizenfilter schoonmaken

Wanneer je wasgoed in de wasdroger droogt worden de pluisjes opgevangen in het pluizenfilter. Het beste maak je na iedere droogbeurt het pluizenfilter schoon. Hiermee voorkom je een hoger energiegebruik doordat de was minder snel droogt. Ook kunnen stof en pluizen het binnenwerk van de droger beschadigen en zelfs brand veroorzaken.

Je begint met het reinigen van het pluizenfilter. Als op het filter nog stof aanwezig is, dan verwijder je dit eerst met de hand. Dit kan uiteraard ook met de stofzuiger. Vervolgens pak je de stofzuiger en met de stofzuigslang zuig je het pluizenfilter grondig schoon. Zuig ook de ruimte goed schoon waarin het pluizenfilter wordt geplaatst. Om er makkelijk bij te komen kun je wellicht 1 van de opzetstukken gebruiken die bij de stofzuiger horen.
Pin It on Pinterest

X