Glazuur van roomkaas

Glazuur van roomkaas maak je bijvoorbeeld voor een worteltaart. Maak ook op andere cakes en taarten smaakt een roomkaasglazuur heerlijk.

De basis van een roomkaasglazuur bestaat uit wit geklopte roomboter, roomkaas, poedersuiker en eventueel een toegevoegd smaakje zoals sinaasappelrasp. Gebruik alleen het oranje schil en niet de witte laag daaronder. dat smaakt bitter en is niet lekker!

Bij glazuur gebruik je eigenlijk altijd poedersuiker. Poedersuiker lost heel snel op en voor een glazuur is dat belangrijk.

Je klopt eerst de boter wittig, daarna klop je de roomkaas erdoorheen. Vervolgens de poedersuiker en daarna het eventuele smaakje zoals de sinaasalppelrasp.

Tip: als je een tulband cake maakt smaakt dit glazuur heerlijk in de inkepingen van de cake. Laat de cake wel eerst helemaal afkoelen voordat je het glazuur aanbrengt.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 




Pin It on Pinterest

X