Groeit bij thuis de stapel tijdschriften en kranten ongemerkt tot het plafond door? Dan is het de hoogste tijd voor een opruimactie! Door het internet hoeven we tijdschriften en kranten niet meer eindeloos te bewaren. Veel informatie en artikelen kunnen we gemakkelijk online opzoeken.

 

Kranten

Kranten zijn over het algemeen makkelijk weg te gooien. Een krant van een paar dagen geleden bevat vooral ‘oud nieuws’. Wil je een artikel of een bijlage bewaren? Knip deze uit en berg ze op in het betreffende mapje. Doe dit meteen anders zwerft je artikel misschien nog wekenlang rond Wink Je kunt de krant ook delen. Voordeel is dat je de krant na afloop meteen wegbrengt en wellicht bespaar je op de abonnementskosten doordat je deze gezamenlijk betaalt. Of kies voor de digitale versie van je krant.

Tijdschriften

Tijdschriften wegdoen is over het algemeen lastiger. We vinden het vaak zonde om een mooi tijdschrift weg te gooien. Misschien hebben we de informatie ooit nog nodig en voor je het weet kom je om in de stapels met tijdschriften. Interessante artikelen, recepten kun je uitknippen en in de daarvoor bestemde mapjes/ordners stoppen. Nog eenvoudiger is om de betreffende bladzijdes te scannen en digitaal te bewaren. Je kunt de tijdschriften in de oud papierbak gooien, maar wellicht kun je iemand in je omgeving er blij mee maken. Je kunt de tijdschriften ook weggeven aan verpleegtehuizen, ziekenhuizen en artsen die ze in de wachtkamer kunnen neerleggen. Het scheelt misschien wanneer je weet dat anderen na jou de tijdschriften nog lezen en wordt het makkelijker om die stapels toch eens onder handen te nemen.

Bouquetboekjes

Ook hier kunnen behoorlijke stapels ontstaan. Het is natuurlijk zonde om boekjes zomaar weg te gooien. Dus ongemerkt groeit de collectie maar door. Probeer de boekjes te verkopen op Marktplaats of op een rommelmarkt.  Weggeven kan natuurlijk bij de dichtstbijzijnde kringloopwinkel.

Opruimen van kranten en tijdschriften

Houd de volgende vuistregel aan voor het bewaren van kranten en tijdschriften: dagbladen bewaar je hooguit een week, maandbladen een jaar. Kwartaal, half jaar of jaarlijkse uitgaven bewaar je maximaal 2 jaar. Speciale uitgaven of themanummers kun je natuurlijk langer bewaren.

Pin It on Pinterest

X