Natuurlijke schoonmaakproducten: citroen & azijn

 

Om je huis schoon en fris te houden, zijn er talloze schoonmaakmiddelen te verkrijgen. Voor elke poetsklus is er wel een speciaal product. De meeste schoonmaakmiddelen bevatten chemische middelen en zijn minder goed voor het milieu. Ze bevatten soms gevaarlijke en giftige stoffen. Voor onze gezondheid is het mede daarom veel beter om gebruik te maken van de natuurlijke schoonmaakmiddelen. Met als extra winst dat het vaak ook nog goedkoper is. We zetten hier een aantal puur natuur producten voor je op een rijtje.

Azijn

Azijn is een zeer veelzijdig en goedkoop product. Voor het schoonmaken kun je zowel de gewone natuurazijn gebruiken als de schoonmaakazijn. Het verschil is dat schoonmaakazijn nooit voor de bereiding van voedsel gebruikt mag worden. Azijn kun je o.a. gebruiken bij het doden van schimmels, ontkalken, als vetoplosser en het verdrijft nare geurtjes. Klik hier om meer te lezen over de vele toepassingen van azijn.

Citroen

Citroensap is een natuurlijk ontvettingsmiddel. Daarnaast vernietigt het ziektekiemen en bacteriën. Het neutraliseert nare geurtjes en zorgt voor een frisse geur in huis. Citroensap kan uitstekend gebruikt worden als vervanger van bleek. Het is weliswaar minder agressief, maar het is ook minder schadelijk voor het milieu.

Pin It on Pinterest

X