Plan van aanpak: badkamer

Badkamer schoonmaken: Pak als eerste de schoonmaakspullen, doekjes, stofzuiger etc. Dan heb je alles bij de hand. Zet een lekker muziekje op en ga aan de slag!

Opruimrondje: Is de badkamer opgeruimd? Ligt alles op de juiste plek?

Verzamelen: Heb je veel losse spulletjes zet deze dan bij elkaar neer en maak het in één keer schoon. Kijk voor jezelf of je dit prettig vindt werken. Wie weet laat je het liever staan en neem je het ondertussen mee met de soplap.

Wassen: De badmat en WCmat kunnen in de wasmachine.

Startpunt: Kies een plek uit waar je begint en werk dan systematisch de badkamer door. Door iedere keer hetzelfde parcours af te leggen kun je de taak het snelste uitvoeren.

WC: Spuit de WCpot in met een reiniger of gebruik een tablet en laat met de borstel in de pot even staan.

Stoffen: Haal met de swiffer stof weg over de luxaflex, bovenkant kastjes, badkamermeubel, lamp etc.

Soppen:  Maak je  met een emmer sop schoon, gebruik dan twee emmertjes. Eén met water en één  met sop. Het doekje spoel je dan eerst uit in het water, voordat je hem in de sopemmer stopt. Mocht het nodig zijn ververs dan het water. Met vies water kun je niet schoonmaken. Je kunt in de badkamer natuurlijk ook de wasbak als emmer gebruiken.

Je kunt ook met de spuitflacon schoonmaken. Neem dan wel een emmertje met water om je soplap geregeld op te frissen. Ook hier geldt dat je het water bijtijds ververst.

Nat afnemen:  Nat neem je bijvoorbeeld de volgende zaken af: houtwerk, tegels rond bad en douche, sanitair zoals wastafel, douche, bad, kranen, douchedeur, deur, kozijnen, kastdeurtjes, vensterbank, planken en schappen (zonder deurtjes ervoor) etc.

Haren verwijderen: Verwijder de haren uit de borstels en kammen. Maak de putjes van de wastafel, douche en bad schoon met een stuk keukenpapier. Daar hopen de haren zich vaak op.

Ramen en spiegels: Met keukenpapier en een ruitenreiniger neem je eventuele vieze vingertjes snel bij de ramen weg en maak je de spiegel schoon.

WC: WC pot schrobben met de borstel. Borstel en houder schoonmaken. WC met rand, bril, drukknop rondom schoonmaken met keukenpapier en reiniger. Tegels rondom de WC met keukenpapier en reiniger schoonmaken.

Voorraad: Controleer je voorraad wcpapier, maandverband, shampoo, watten etc en vul aan indien nodig.

Stofzuigen en dweilen:  Stofzuigen, ook onder de wasmanden e.d. Dan nu nog de dweil erover en je bent alweer bijna klaar.

Opruimen: Als laatste gooi je de soplappen in de was (stop ze niet bij de overige kleding in de wasmand, maar verzamel ze apart anders gaat het zo stinken). Maak je de emmer schoon en zet je alles weg. En de klus de badkamer schoonmaken is geklaard!

 
Pin It on Pinterest

X