Gelatine

Gelatine is een bindmiddel wat ervoor zorgt dat gerechten stevig blijven. 

De gelatine mag nooit koken!

Als je gelatine gebruikt bij bijvoorbeeld een citroen kwarktaart, dan verwarm je het citroensap met de eventuele citroenrasp. Je neemt de pan van het vuur en je voegt de uitgeknepen gelatine toe. Roer dit door het mengsel totdat het is opgenomen. Voeg er vervolgend 1 eetlepel van het kwarkmengsel doorheen. Daarna voeg je in nog een paar porties de rest van het kwarkmengsel toe.

Meestal gaat er door de kwarktaart nog slagroom met suiker. Het citroen kwarkmengsel klop je vervolgens door het slagroommengsel. Door te kloppen koelt het mengsel sneller af en dat is wat je wilt bereiken. 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand




Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

Pin It on Pinterest

X