Tomaten mozzarella salade

Vandaag een klassieker op het menu waar wij gek op zijn: de tomaten mozzarella salade. Lekker als voorgerecht of bij bijvoorbeeld een pasta maar op warme dagen is ie ook zalig als hoofdgerecht met gewoon wat simpel brood en kruidenkaas.  

En zo maak je de tomaten mozzarella salade

Tomaten

  • Ontvel desgewenst de tomaten door ze kruislings in te snijden en even in kokend water te leggen.
  • Laat de tomaten schrikken in koud water en je trekt de velletjes er gemakkelijk af.
  • Snijd de tomaten in plakken en bestrooi met peper en zout uit de molen.

Mozzarella en sjalotje

  • Snijd het sjaotje in dunne ringetjes en de mozzarella in dunne plakken.

Dressing

  • Meng 1 eetlepel balsamico azijn met het uitgeperste teentje knofloof.
  • Meng vervolgens langzaam de olijfolie met de azijn.

Serveren

  • Leg de plakken tomaat samen met de mozzarellaplakken op een mooi bord en strooi daar de uienringetjes en de basilicumblaadjes over.
  • Geef de dressing er apart bij.
  • Lekker met zuurdesembrood en kruidenkaas.

Gerelateerde artikelen

tomatentaartje

Print Friendly, PDF & Email