Vloer dweilen doe je voortaan zo

De vloer dweilen gaf bij ons altijd een prachtig resultaat totdat de vloer was opgedroogd. Want toen werden de strepen zichtbaar ūüôĀ En wanneer het zonnetje vrolijk naar binnen scheen werden de strepen nog eens extra zichtbaar. Sinds we op cursus zijn geweest weten we hoe we met weinig inspanning wel een mooi streeploos resultaat kunnen krijgen bij de taak de vloer dweilen.¬†

Voorheen vulden wij gewoon een emmer met warm water en deden er een flinke scheut reiniger in. De mop maakten we nat en wrongen deze uit en vervolgens dweilden we de vloer. Ondertussen spoelden we de mop tussendoor nog een paar keer uit. Het resultaat was vaak niet geweldig:  een vloer met strepen. Zoals we al eerder schreven is het recept wat we gebruiken voor het sop belangrijk. Geen heet water gebruiken en vooral niet teveel schoonmaakmiddel toevoegen.

Vloer dweilen 2.0

Bij het dweilen gebruiken wij een mop. Deze zijn er in verschillende kwaliteiten en uitvoeringen. Als eerste gaan we de mop gebruiksklaar maken. Hiervoor hebben we water en eventueel een paar druppels reiniger nodig. Afhankelijk van de maat van de mop neem je tussen de 80 en 100 ml gewoon koud/lauw kraan water. Wanneer je een reiniger wil gebruiken voeg dan een paar druppels toe aan het water. Wil je veel dweilen of is de vloer erg vuil, maak dan meteen een eventuele extra mop gebruiksklaar.

Mop gebruiksklaar maken

  • Meet tussen de 80 en 100 ml koud kraan water af
  • Voeg hier enkele druppels!¬†(sanitair)reiniger aan toe
  • Leg de mop uitgevouwen met de schoonmaakkant naar boven in een bakje of in de wastafelbak (gebruik een stop zodat het water niet weg kan lopen)
  • Verdeel het water gelijkmatig over de mop. Water wat achterblijft kun je met de mop opvegen
  • Vouw of rol de mop op en laat even staan zodat de mop gelijkmatig klamvochtig wordt en klaar is voor gebruik

Is de vloer erg vuil maak dan een tweede mop meteen gebruiksklaar. Beter spoel je de mop niet uit, want het vuil zit in de mop en kun je alleen met de wasmachine goed schoon krijgen. Gebruik overigens nooit wasverzachter bij het uitwassen van je schoonmaakmaterialen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons op

Gerelateerde artikelen

wasmachine

frituurpan schoonmaken

oven schoonmaken

kraan ontkalken

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X