Kleine stapjes
Gepubliceerd op: 9 januari 2017

Maak van een grote klus allemaal kleine stapjes

Grote klussen zoals je hele huis opruimen, de berg administratie ordenen, de schuur uitmesten, de dvd collectie archiveren, tig jaargangen foto’s inplakken schuiven we vaak op de lange baan. Je hebt geen zin, geen tijd en ondertussen blijft het wel steeds door je hoofd spelen, je moet nog…….

Kleine stapjes nemen werkt beter

Je maakt het je zelf veel makkelijker wanneer je de grote klussen opdeelt in kleine  partjes. Het geeft meerdere voordelen:

 • Kleine stapjes verlagen de drempel om een grote klus aan te pakken.
 • Ieder klusje wat is afgerond is goed voor een dosis dopamine (gelukshormoon). En dat geeft weer energie en motivatie om door te gaan.
 • Door steeds een klein stapje te zetten, raakt je brein daar aan gewend. En daardoor zal je steeds makkelijker een klusje oppakken totdat het een onderdeel is geworden van je dagelijkse routine.
 • Een ander voordeel is dat je met een klein beetje tijd al aan de slag kunt. Je hebt bijvoorbeeld een kwartiertje voordat je favoriete programma begint. In die tijd kun je een kleine taak oppakken en afronden. En je kunt met een voldaan gevoel ontspannen, want je hebt toch maar mooi dat klusje geklaard.
 • Je gaat iedere keer met frisse moed aan de slag. Ben je een grote kast in één keer aan het opruimen dan zal je op het laatst misschien de neiging hebben om het laatste stukje af te raffelen. Doe je elke keer een lade of een plank dan is het veel makkelijker om de laatste lade of plank ook netjes te reorganiseren.

Bereik je doel sneller

In kleine stapjes bereik je je doel ook en de kans is groot dat je hierdoor je doel zelfs sneller bereikt! Dus wat houd je tegen? Kies een doel, pak pen en papier en hak het geheel in kleine stukjes. Stel je kookwekker in op 10 maximaal 15 minuutjes en zet je eerste stap!

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

2 Reacties

 1. Jedidjah

  Ik heb zooo ontzettend veel aan deze App, ik heb adhd en heb zoveel moeite met plannen. Ik ben jullie erg dankbaar! Gr Jedidjah

  Antwoord
  • redactie

   Dank je wel Jedidjah, in februari wordt onze nieuwe app gelanceerd en daarop kun je taken afvinken en zelf klussen toevoegen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X