Verhuizen! De ene persoon ziet er huizenhoog tegenop, een ander doet het graag. Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing? We hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Een verhuizing is een goed moment om je huis eens grondig op te ruimen. Maar waar begin je? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk in een gezellig huis blijven wonen. Maar ook niet op het laatste moment alles nog in moeten pakken. We beginnen daarom met het uitzoeken en inpakken van de seizoens- spullen en de spullen die je voorlopig niet nodig hebt. Bijvoorbeeld de kerstspullen, je boeken, winter- of zomerkleding, speelgoed etc.

Geordend inpakken

Elk vertrek in je nieuwe woning geef je een letter. Deze letter zet je ook op de doos waar de spullen komen die straks in het betreffende vertrek worden gebruikt en/of opgeborgen. Op elke doos plak je een sticker waarop je in het kort de inhoud vermeld. Zet de inhoud van de dozen ook op een aparte lijst en nummer de dozen per vertrek. Bijvoorbeeld woonkamer = W doos 1 gevuld met boeken. Keuken = K doos 1 gevuld met bakblikken.

Wat komt waar?

De verhuizing kun je meteen gebruiken om je spullen daar op te bergen waar je ze ook gaat gebruiken. Meer weten over georganiseerd opruimen? Lees dan het artikel over de basis van het opruimen.

Wel of niet meenemen

De verhuizing is een mooi moment om kritisch te kijken naar alle spullen die je de afgelopen jaren hebt verzameld. Gebruik je alles nog wel? Gooi zaken die kapot zijn weg. Spullen die je niet meer gebruikt kun je weggeven of eventueel verkopen.

Tips bij het inpakken

  • Maak de dozen niet te zwaar. Je moet ze straks nog op kunnen tillen.
  • Breekbare spullen kun je inpakken met noppenfolie. Handdoeken zijn hier ook prima voor te gebruiken.
  • Pak scherpe voorwerpen niet samen  in met kwetsbare zaken.
  • Als een doos breekbare zaken bevat, vermeld dit dan duidelijk op de doos.
  • Dozen die niet helemaal vol zijn,kun je opvullen met proppen papier. Zo voorkom je het schuiven van de inhoud.
  • Houd brandbare en gevaarlijke stoffen apart. Vermeld duidelijk op de doos dat de inhoud (brand)gevaarlijk is.

 

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X