Plan van aanpak: slaapkamers

Slaapkamer schoonmaken: Pak als eerste de schoonmaakspullen, doekjes, stofzuiger etc. Dan heb je alles bij de hand. Zet een lekker muziekje op en ga aan de slag!

Opruimrondje: Zijn de slaapkamers opgeruimd? Ligt alles op de juiste plek?

Verzamelen: Heb je veel losse spulletjes zet deze dan bij elkaar neer en maak het in één keer schoon. Kijk voor jezelf of je dit prettig vindt werken. Wie weet laat je het liever staan en neem je het ondertussen mee met de soplap.

Bedden: Bepaal zelf hoe vaak je de bedden verschoont. Je bespaart vouw- en/of strijkwerk wanneer je het beddengoed wast, droogt en dezelfde dag weer op de bedden legt.  Laat de dekbedden en kussens  luchten. Kan eventueel ook in de droger met bijv. een paar schone tennisballen.

Startpunt: Kies een plek uit waar je begint en werk dan systematisch de kamer door. Door iedere keer hetzelfde parcours af te leggen kun je de taak het snelste uitvoeren.

Stoffen: Haal met de swiffer stof weg over de luxaflex, bovenkant kasten, slaapkamermeubel, kap van de schemerlamp, bovenste rand schilderijlijstjes, plinten etc.

Soppen:  Maak je  met een emmer sop schoon, gebruik dan twee emmertjes. Eén met water en één  met sop. Het doekje spoel je dan eerst uit in het water, voordat je hem in de sopemmer stopt. Mocht het nodig zijn ververs dan het water. Met vies water kun je niet schoonmaken.

Je kunt ook met de spuitflacon schoonmaken. Neem dan wel een emmertje met water om je soplap geregeld op te frissen. Ook hier geldt dat je het water bijtijds ververst.

Nat afnemen:  Nat neem je bijvoorbeeld de volgende zaken af: bureau, tafel, kastjes, deur, vensterbank, planken en schappen (zonder deurtjes ervoor) etc.

Ramen, spiegels en beeldschermen: Met keukenpapier en een ruitenreiniger neem je eventuele vieze vingertjes snel bij de ramen en spiegels weg. Maak je TV stofvrij met een zacht doekje eventueel met een middel wat geschikt is voor beeldschermen.

Stofzuigen en dweilen:  Stofzuig ook onder de bedden. De zware meubelen zet je niet opzij, dat komt als extra poetsklus voorbij. Dan nu nog afhankelijk van de vloersoort de dweil erover en je bent alweer bijna klaar.

Opruimen: Als laatste gooi je de soplappen in de was (stop ze niet bij de overige kleding in de wasmand, maar verzamel ze apart anders gaat het zo stinken). Maak je de emmer schoon en zet je alles weg. En de klus de slaapkamer schoonmaken is geklaard!

Gerelateerde artikelen

Volg ons op

woonkamer

keuken

badkamer

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X