Fulltime werken combineren met de huishouding

Fulltime werken combineren met huishouden. Wanneer je fulltime werkt lijkt het wel of alles op het weekend aankomt. Terwijl je juist dan wil genieten van je vrije tijd zoals uitrusten en leuke dingen doen. En je niet een heel weekend hoeft te poetsen. Hoe combineer je dit?

 

Een hulp inhuren

Huur een schoonmaakster in. Vrije tijd is kostbaar, zeker als je fulltime werkt. Als je dan in het weekend ook nog eens minstens een dagdeel aan het huishouden kwijt bent is de lol er snel af. Wanneer je voor een hulp kiest is het wel handig om je huis opgeruimd te houden, zodat de schoonmaakster niet eerst hoeft op te ruimen en zich volledig kan richten op het betere poetswerk. Wil je geen geld uitgeven aan een werkster of doe je het huishouden gewoon het liefst zelf? Bekijk dan de volgende tips van fulltime werken combineren met huishouden.

Boodschappen laten bezorgen

Ook een grote tijdverslinder die je kunt tackelen is door de boodschappen te laten bezorgen. Je hoeft er dan in het weekend of op een vrije avond niet meer tussenuit om de weekboodschappen in huis te halen.

Weekmenu maken

Je maakt het jezelf nog gemakkelijker door een weekmenu te maken waarbij je rekening houdt met werktijden en sportavonden etc. Verzamel een aantal gerechten die jullie lekker vinden en waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. En kook eens dubbele porties die je kunt invriezen of om de volgende dag te eten.

Houd het opgeruimd

Het scheelt echt enorm wanneer de spullen in huis een vaste, logische opbergplek hebben. En dat ze na afloop daar ook weer worden opgeborgen. Het kost wat extra tijd ( ca een half minuutje) maar het huis ziet er wel opgeruimd uit en dat oogt al veel beter dan wanneer het rommelig is. Het is ook veel fijner thuiskomen in een opgeruimd huis. Plus als je gaat poetsen dan hoef je niet eerst op te ruimen waardoor je soms (of vaak 😉 ) al geen zin meer hebt om te beginnen.

Het opgeruimd houden kun je doen door ’s morgens na het opstaan even snel de slaapkamers en badkamer recht te trekken. En voordat je naar bed gaat de woonkamer en keuken van de rondslingerende rommeltjes en eventuele vaat te ontdoen. En als je naar boven gaat dan meteen de spullen op de trap meenemen en in de betreffende kamer opruimen.

Kleine klusjes tussendoor

Dit zijn vaak ondankbare en tijdrovende klusjes, tenzij je het bijhoudt. Dus elke keer na het koken een doekje over de kookplaat en afzuigkap. Kost je ca een minuutje of twee. En de magnetron en oven na gebruik ook met een vochtig doekje afnemen en bakblik of rooster afwassen. De koelkast kun je een supersnelle opfrisbeurt geven net voordat de boodschappen bezorgd worden, Dan is de koelkast leger en dat werkt makkelijker en sneller. Dit scheelt je echt veel ondankbaar poetswerk want het vuil krijgt niet de kans om in te branden.

 

 

Keukenapparaten schoonmaken

Bij het opstaan kun je snel de wc opfrissen. Bewaar de schoonmaakspullen op de wc dan is het zo gepiept. De wastafel neem je mee tijdens het tandenpoetsen. Tijdens het koken alvast zoveel mogelijk spullen opruimen, dat scheelt bij het afruimen. Op deze manier kun je een aantal kleine klusjes heel makkelijk doen zonder dat het opvalt.

Wassen en strijken

 

Laat de wasmachine ’s nachts draaien en hang de was de volgende ochtend meteen op of stop het in de droger. En alleen strijken als het echt nodig is. Je hoeft niet alles te strijken en zeker niet als je er geen tijd voor hebt. Stel je prioriteiten en als je strijken wel heel belangrijk vind dan zal je er iets anders voor moeten laten.
Stel een poetsuur in en maak tijdens dat uur schoon wat je schoon wilt maken. Daarna nog een half uurtje de stofzuiger en de dweil erdoor en dan kan het er weer tegen tot het volgende poetsuurtje. Nog prettiger werkt het als een eventuele partner ook gewoon meehelpt in het huishouden. Dan ben je in de helft van de tijd klaar. En komt iets niet af, dan ga je daar de volgende keer mee verder.

Verdeel de taken onderling als je een partner hebt. Je woont samen in het huis en maakt het dus ook samen vuil. Dan is het niet meer dan logisch dat je ook samen schoonmaakt. En maak lijstjes van de klusjes welke als eerste gedaan moeten worden. Stel prioriteiten!

Poetsuurtje instellen

Pin It on Pinterest

X