Een gemiddelde laptop bevat meer bacteri√ęn dan een WC bril of deurknop en dat is toch niet echt een prettig idee. Maar hoe kun je een laptop schoonmaken zonder deze te beschadigen? Volg ons stappenplan om je laptop weer schoon en fris te krijgen.

Voorbereiding, stofvrij maken en buitenkant laptop

De eerste stap is natuurlijk om de accu en oplader te verwijderen om stroomschade te voorkomen. Daarna verwijder je het stof van de laptop. Doe dit het liefst met een schone. droge doek die het stof vast kan houden. Om de broodkruimels en andere etensresten bij je toetsenbord te verwijderen, houd je de laptop voorzichtig op z’n kop om de etensresten ed er voorzichtig uit te schudden. De buitenkant van de laptop kun je het beste schoonmaken met een ietwat vochtig doekje (dus niet te nat) en daarna opwrijven met een schone droge doek.

Beeldscherm schoonmaken

We zijn er zelf niet zo fan van om veel verschillende schoonmaakproducten in huis te hebben. Maar voor beeldschermen en TV’s raden we je wel aan om een speciaal product aan te schaffen. Wanneer je gewone schoonmaakmiddelen zoals glassex op je beeldscherm gebruikt dan kunnen die de coating van het beeldscherm aantasten en dat is natuurlijk zonde. Gebruik ook geen keukenpapier of andere papieren doekjes want die kunnen krassen op het beeldscherm achterlaten.

Gebruik de beeldschermspray niet rechtstreeks op het scherm maar spuit wat op een schone microfiberdoek. Met gelijkmatige draaiende bewegingen maak je zo je beeldscherm perfect schoon. Let erop dat je niet te hard drukt want ook dan kun je het scherm beschadigen.

In plaats van een speciale reiniger aan te schaffen kun je ook een microvezel glasdoek gebruiken.

Toetsenbord laptop schoonmaken

Je toetsenbord is het meest smerige onderdeel van je laptop. Je zit hier immers op te werken met soms vieze en vette vingers, er vallen etensresten op dus hoogtijd voor een grondige schoonmaakbeurt ūüėČ Het beste kun je een spuitbusje met perslucht aanschaffen. Hiermee kun je ook gemakkelijk de toegangspoorten reinigen. Met dat spuitbusje blaas je alle etensresten en andere viezigheid veilig weg.¬†Een andere manier is om een lege WC rol te beplakken met dubbelzijdig tape of plakband en deze langs de toetsen te halen.

De toetsen kun je schoonmaken met een speciaal toetsenbordreiniger. Maar een ietwat vochtig (dus niet nat) gemaakt microdoekje volstaat ook prima. Voor welke oplossing je ook kiest gebruik zo weinig mogelijk water om waterschade aan het toetsenbord te voorkomen.

Toegangspoorten en andere openingen

De verschillende toegangspoorten kun je reinigen met een wattenstaafje eventueel samen met een busje perslucht. Heb je een dvd-speler op de laptop let dan wel op dat je niet de lens raakt.

Tot slot neem je het snoer, de accu en de adapter met een schone ietwat vochtig gemaakte (dus niet nat) microdoek af.
Pin It on Pinterest

X