Plan je afpraken ruimer

Komt het je bekend voor?
Je hebt een planning, maar het loopt iets uit, er komt iets onverwachts tussen of er gaat iets mis en …… je hele planning valt verder in het water. De meeste vrouwen zullen het maar al te goed herkennen. Met een paar tips voorkom je dat je te gehaast of te laat bij je afspraken aankomt.

Een paar tipjes

  • Noteer al je afspraken in je agenda. Wanneer je alles opschrijft kun je gemakkelijker het overzicht bewaren. Schrijf ook de dagelijks terugkerende afspraken in zoals je kind ophalen bij school of kinderdagverblijf.
  • Houd wat extra ruimte vrij voor onverwachtse zaken. Je kunt nog zo goed plannen, maar er kan altijd iets op je pad komen waardoor je timing in het water valt (zie ook hieronder).
  • Ruim voor elke afspraak buiten de deur wat extra tijd in. Strak plannen betekent dat iedere wegomlegging, stoplichten die standaard op rood springen zodra jij aan komt rijden, ervoor zorgen dat je gestresst of te laat bij je afspraak arriveert.
  • Zorg dat je altijd telefoonnummers bij de hand hebt. Wanneer je een keer te laat bent kun je dit melden en vraag meteen of het geen probleem is Met de verschillende telefoonnummers bij de hand kun je ook makkelijker iemand inschakelen die je kids bij bijvoorbeeld school ophaalt als het jezelf om wat voor reden dan ook niet gaat lukken.
  • Leg spullen die mee moeten ruim van tevoren klaar. Ga je vanuit je werk de kids ophalen, snel naar huis om vervolgens door te gaan richting het zwembad? Dan scheelt het wanneer de zwemtassen thuis al ingepakt en wel klaar staan. Niet dat je op het laatste moment nog de zwembroek tussen het wasgoed uit moet vissen.

De kunst van goed plannen

Houd ruimte in je agenda. Onverwachtse zaken kun je dan makkelijker oppakken. Plan je agenda voor maximaal 65% vol. Je hebt dan voldoende ruimte om flexibel te kunnen reageren en je houd ruimte over voor vrije tijd! We willen wel alles doen, maar we kunnen simpelweg niet alles doen! Dat betekent keuzes maken, zaken schrappen of verplaatsen en delegeren.

Gerelateerde artikelen

check je agenda

weekagenda download

to do lijstje download

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X