Was sorteren

[vc_row el_position=”first”] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row] [vc_column width=”1/4″] [vc_column_text el_position=”first”]

Sorteer je wasgoed aan de hand van de onderstaande punten:

  • advies etiket
  • lichte of donkere was
  • tere of stevige stof
  • wastemperatuur
  • mate van “vies zijn”

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

Huisstofmijten voeden zich met de huidschilfers van mensen en dieren. We vinden ze door het hele huis. Maar hun meest favoriete plek is toch wel ons bed. Ze laten minuscule uitwerpselen achter. Een gemiddeld matras kan zo een paar miljoen huisstofmijten bevatten.  
 
min 60 graden
beddengoed
ondergoed
dweil, vaatdoek etc
handdoeken (bij voetschimmel)
 
max 40 graden
katoenen kleding

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”3/4″] [vc_column_text el_position=”first last”]

housewife dogHet overkomt bijna iedereen wel eens. Even snel de wasmachine vullen en naderhand komt de was er in gevlekte pasteltinten uit. En daar zit je natuurlijk niet echt op te wachten. Tegenwoordig zijn er handige doekjes om verkleuringen tegen te gaan, maar dan nog is het belangrijk om de was goed te sorteren.

Temperatuur

 

Tegenwoordig zijn er wasmiddelen op de markt waarbij je op zeer lage temperaturen kunt wassen. Sommige dingen moeten toch op een hogere temperatuur gewassen worden. Beddengoed was je in verband met de huisstofmijten altijd op min  op 60 graden. Huisstofmijten overleven deze temperatuur namelijk niet. Ondergoed wordt ook op 60 graden gewassen met uitzondering van natuurlijk de lingerie. Heeft er iemand in het gezin last van voetschimmel was de handdoeken dan ook op 60 graden. Dweil, vaatdoek en schoonmaakdoekjes was je altijd op min 60 garden om de bacteriën ed te doden. Was deze was apart van de andere was en gebruik hier geen wasverzachter. De doeken nemen dan makkelijker vocht op. Daarvoor in de plaats kun je een scheut keukenazijn in het bakje van de wasverzachter doen. Azijn neemt nare luchtjes weg.

Katoenen kleding bijvoorbeeld een t-shirt of blouse verdraagt vaak een wastemperatuur van hooguit 40 graden.

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row] [vc_row el_position=”last”] [vc_column] [/vc_column] [/vc_row]

Pin It on Pinterest

X