Handdoeken

Nieuwe handdoeken

Nieuwe handdoeken nemen niet zo goed vocht op als de oude, verwassen exemplaren. Dit komt doordat de verfstoffen en het middel wat het handdoekenweefsel sterk maakt, waterafstotend zijn. Wat kun je doen om de handdoeken meer vocht te laten opnemen?

 

  • Leg de nieuwe handdoeken 2 uurtjes in een laagje azijn. Daarna uitwassen in de wasmachine. Geen wasverzachter toevoegen. Azijn is overigens ook een prima kleurbeschermer!
  • Je kunt de handdoeken ook een nachtje in een teil met koud water waaraan je een flinke scheut azijn hebt toegevoegd, laten staan. Daarna ook weer uitwassen in de wasmachine.
  • Gebruik de eerste wasbeurten geen wasverzachter maar een scheutje natuurazijn.
  • Laat de handdoeken na de eerste wasbeurten aan de lucht drogen.
  • Let op het afgeven van kleuren en was de handdoeken in het begin zonodig apart.

Handdoeken wassen

Handdoeken kun je het beste samen met andere handdoeken wassen. Knopen en ritsen van kledingstukken kunnen de vezels van de handdoeken beschadigen. Het wassen van de handdoeken kan op verschillende temperaturen. Houdt er wel rekening mee dat schimmels en bacteriën pas doodgaan wanneer de temperatuur 60 graden is. Bij ziekte of bijvoorbeeld bij voetschimmel is het aan te raden de handdoeken op 60 graden te wassen. Dat geldt ook wanneer de handdoeken een tijdje vochtig in de wasmand hebben gelegen. Ook dan kun je ze beter op 60 graden wassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons op

Gerelateerde artikelen

stop de chaos

hal inrichten

moodboard maken

kinderen & opruimen

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X