Cake met banketbakkersroom en kersen

Deze heerlijke cake maak je in een handomdraai. Heb je zin in iets lekkers of krijg je onverwachts bezoek, binnen mum van tijd heb je deze cake met banketbakkersroom en kersen in de oven staan. Zijn er mensen die niet van kersen houden, dan laat je een deel van de cake zonder kersen of kies je voor een andere fruitsoort.

De basis bestaat uit een simpel cakebeslag, kant en klare banketbakkersroom en diepvrieskersen.

En zo maak je de cake met banketbakkersroom

Oven

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bakblik

  • Spray het bakblik in met bakspray of gesmolten roomboter.
  • Wanneer je het bakblik in de oven schuift leg er dan een velletje bakpapier onder. Bakblik kan namelijk ietwat lekken door de uitneembare bodem.

Beslag  

  • Doe de eieren en de basterdsuiker in een kom en mix op hoge snelheid een paar minuten tot het mengsel romig is. Voeg tijdens het mixen de citroensap toe. Smelt ondertussen de roomboter op laag vuur. Zeef de bloem met het zout en spatel dit voorzichtig door het beslag. Als laatste voeg je beetje bij beetje de afgekoelde roomboter toe. Giet het beslag in het bakblik.

Banketbakkersroom

  • Maak de banketbakkersroom volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Eventueel kun je bijv. 25 tot 50 mililiter water vervangen door dezelfde hoeveelheid ongeklopte slagroom. Het mengsel wordt dan iets romiger. Verdeel met een lepel de banketbakkersroom over het cakebeslag.

Kersen

  • Haal de kersen uit de vriezer en verdeel deze over het cakebeslag en de banketbakkersroom.

Oven

  • Bak de cake gedurende ca 30 minuten in het midden van de oven. Met een satéprikker kun je controleren of de cake gaar is. (Prik waar geen banketbakkersroom is). Als de prikker droog uit de cake komt is deze gaar. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

glutenvrije chocoladetaart

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X