Onverwachts bezoek of zomaar zin in iets lekker? Dit simpele maar lekkere cakebeslag maak je in een handomdraai. Bak er een lekkere cake of cupcakes van.

 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet bakblik in met wat boter of gebruik een bakspray.
  • Smelt de roomboter op een heel laag pitje. Let op dat de boter niet verkleurt. Wanneer de roomboter al aardig gesmolten is, kun je de kookplaat uitzetten. Ondertussen smelt de roomboter wel door.
  • Klop de eieren op de hoogste stand luchtig.
  • Voeg na een minuutje de basterdsuiker, vanillesuiker en citroensap toe.
  • Laat de mixer nog zeker een minuutje draaien.
  • Zeef de bloem en spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Je houdt op die manier je beslag lekker luchtig.
  • Als laatste spatel je ook weer voorzichtig de roomboter door het beslag. Doe dit in een paar keer en zorg er steeds voor dat de boter volledig is opgenomen.
  • Zet de cake in de oven en laat ongeveer 50 minuten tot een uur bakken. Met een satéprikker prik je in het midden van de cake. Is de prikker droog, dan is je cake gaar.
  • Maak je bijvoorbeeld cupcakes, verlaag dan de baktijd naar 20 tot 30 minuutjes.

Tips

  • De hoeveelheden pas je makkelijk aan. Op elk ei gebruik je 50 gram boter, 50 gram basterdsuiker en 50 gram zelfrijzend bakmeel. De smaakmakers pas je natuurlijk ook aan op de hoeveelheid beslag.
  • Voeg aan het beslag bijvoorbeeld cacaopoeder of gesmolten chocolade toe. Wanneer je een chocoladecake bakt kun je i.p.v. citroensap ook sinaasappelsap gebruiken.
  • Versier de cake of cupcakes met glazuur.  Dit maak je makkelijk zelf met poedersuiker en water. In plaats van water kun je bijvoorbeeld ook sinaasappelsap of citroensap gebruiken. Chocoladeglazuur kun je maken door chocola heel langzaam te laten smelten en daar wat slagroom doorheen te roeren. wanneer je er dan nog een klontje roomboter doorroert, gaat het chocoladeglazuur mooi glanzen.

Print Friendly, PDF & Email