Slim inkopen doen

Jaarlijks gooien we met z’n allen heel wat voedsel weg. Gemiddeld 50 kg per persoon! Elke dag een beetje weggooien resulteert in een grote berg verspild eten aan het einde van het jaar.  Door slim inkopen te doen, te koken en te bewaren sparen we onze portemonnee en het milieu en we boeken ook nog eens tijdwinst!

Boodschappenlijstje

Het klinkt misschien oubollig, maar werken met een boodschappenlijstje scheelt! Maak voor jezelf een standaard boodschappenlijst. Heb je geen idee wat je altijd koopt? Bewaar dan gedurende een aantal weken de kassabonnetjes van de supermarkt. Je krijgt zo een beter overzicht van de producten die je geregeld inkoopt. Die zet je op de vaste boodschappenlijst. Schrijf je boodschappen op in de volgorde van de winkelroute. Zo loop je niet onnodig door de supermarkt.

Maand- of weekboodschappen

Plan een moment in de week, twee weken of eens in de maand waarop je de grote boodschappen haalt. Hoe minder vaak je in de supermarkt komt, hoe kleiner de kans is dat je onnodige boodschappen meeneemt. En je boekt meteen een tijdswinst. Je kunt er ook voor kiezen om de boodschappen thuis te laten bezorgen. De verse boodschappen haal je dan op 1 of meerdere momenten in de week.

Slim inkopen met aanbiedingen

Op deze site vind je de weekaanbiedingen van de diverse supermarkten. Aanbiedingen zijn altijd prettig, maar koop alleen wat je ook echt gebruikt. Zeker bij producten met een beperkte houdbaarheidsdatum! Eten jullie veel pasta en de pasta is in de aanbieding: inslaan. Maar je kunt je afvragen of je dat ook moet doen bij de “ongezonde” aanbiedingen –  bijvoorbeeld 3 zakken chips halen, 2 betalen. Wanneer die 3 zakken in hetzelfde tijdsbestek worden leeggegeten als 1 of 2 zakken (zoals hier in huis zou gebeuren met een paar pubers) dan heb je als extraatje een hoop ongezonde calorieën ingenomen.

slim inkopen

Pin It on Pinterest

X