Gehaktbrood

Als je een keer wat anders wil dan de klassieke Hollandse gehaktbal, zet dan eens een lekker gehaktbrood op het menu of op z’n Amerikaans meatloaf. We hebben een zalig recept gemaakt waarbij het gehaktbrood lekker smeuïg blijft. Het is niet alleen lekker bij een warme maaltijd, maar ook op brood smaakt het heerlijk. Wanneer je het gehaktbrood met bacon of ontbijtspek bekleed, blijft het brood lekker sappig.

Als je een etentje geeft maar niet al te lang in de keuken wilt staan, is een gehaktbrood een prima optie. Je maakt het van te voren klaar en je hoeft hem alleen nog maar in de oven te schuiven. Dit recept is bedoeld voor 4 personen. Ben je met meer eters verdubbel dan gewoon de hoeveelheden.

En zo maak je het gehaktbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Bakplaat

  • Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier.

Groente  

  • Snijd alle groenten fijn.
  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Bak de groente gedurende enkele minuten in wat olijfolie voor.

Brood

  • Verkruimel het brood met behulp van een keukenmachine.
  • Laat het minimaal 10 minuten weken in melk.

Gehakt

  • Doe het gehakt in een kom en voeg de gebakken groenten en een ei toe.
  • Voeg de tomatenketchup, de mosterd, vers gemalen peper en zout, tijm, rozemarijn en oregano toe.
  • Doe de geweekte broodkruimels erbij.
  • Meng dit alles met de hand goed door elkaar.

Oven

  • Vorm het gehaktmengsel op een met bakpapier bekleed bakplaat tot de vorm van een vloerbrood.
  • Zet het gedurende 45 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven, totdat het gehaktbrood gaar is.
  • Dep eventueel het vet weg wat op het bakpapier lekt.

Serveertips

  • Serveer het gehaktbrood bij de warme maaltijd of gebruik het koud bij de lunch. Laat het in ieder geval 10 minuten rusten, voordat je het vlees aansnijd. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

cake met kersen

Print Friendly, PDF & Email