Hoe maak je nou eigenlijk een gasfornuis schoon? Het schoonmaken van een vies gasfornuis is absoluut geen pretje, maar wanneer het eenmaal schoon is, is het een kwestie van bijhouden. Om je gasfornuis schoon te houden, kun je voor het koken aluminiumfolie over het gasfornuis leggen met uitsparing voor de branders. Wanneer je klaar bent met koken hoef je alleen nog maar het folie weg te halen – afnemen met een vochtig doekje – en klaar. In dit artikel hebben wij nog meer handige tips verzameld om het klusje ietwat gemakkelijker te maken.

Pandragers en branders

Laat de pandragers (let op, geen branders) weken in kokend heet water met daarbij een flinke eetlepel soda. Doe de pandragers niet in de vaatwasser; dan kunnen ze namelijk gaan roesten!

De ringen van de gasbranders laat je ook weken in een badje met kokend water met daarbij een scheut afwasmiddel. Gebruik hier geen soda, want aluminium kan verkleuren door het gebruik van soda.

Zijn de gasbranders en pandragers erg vervuild dan kun je ze ook gedurende 24 uur in een vuilniszak zetten. Zet daar een bakje met pure ammoniak bij, bindt de zak dicht en zet deze voorzichtig buiten neer. Na een dag kun je het vuil er zo afpoetsen.

Gasfornuis schoonmaken

De rest van het gasfornuis kan je simpelweg schoonmaken met heet water en afwasmiddel. Hiervoor kan je één van onze doekjes gebruiken.

RVS fornuis

Maak een papje van bloem en huishoudazijn. Wrijf daar vervolgens het oppervlak van het roestvrijstaal mee in. Laat dat enkele minuten inwerken en spoel het af met een microvezeldoekje en water.

Hoe maak je dan een elektrische kookplaat schoon?

In dit bericht geven we ook wat tips om een elektrische kookplaat schoon te maken. Ook geven we nog wat extra schoonmaaktips om het gasfornuis schoon te maken.
Pin It on Pinterest

X