Reageren schoonmaken

Je kunt op deze pagina meepraten over het onderwerp schoonmaken. Hoe doe jij het thuis, waar loop je tegenaan, heb je tips of wil je je mening delen? Laat hieronder een reactie achter.

About The Author

8 Comments

 1. Pieter

  Was het maar waar. De kalk in het einddopje zit tussen 2 gaasjes en je krijgt het er niet uit. Beste oplossing is een nieuw einddopje kopen.

  Antwoord
 2. Jonckheere Betty

  Ik heb ergens gelezen dat je 1liter azijn in je wasmachine mag gieten voor te ontkalken op 95 graden zetten en laat maar draaien zonder kleren natuurlijk ,mijn vraag is mag je het programma van je wasmachine op inweken zetten kan dit geen kwaad voor de rubberen sluitingen van je wasmachine .Alvast bedankt voor een mogelijks atwoord . GRT. Betty

  Antwoord
 3. Jenny Poets

  Destijds kocht ik bij de grote sanitair-zaak een kraantje voor de wasbak in de WC.
  Onlangs wilde ik de oppervlakte onmiddellijk rond dat kraantje (op wastafel) ontkalken en legde er een keukenpapier doordrenkt met azijn rond. Na een paar uren verwijderde ik die en toen ik alles wat afveegde, ging de metaalkleur er ook af !!!! Ik zie nu een koperen rand !!!! (Ik heb hier foto’s van)
  Is dit normaal ? Ik dacht dat de buitenkant van zo’n kraantje “gechromeerd” was …

  Antwoord
  • redactie

   We hebben het nagevraagd en het kan zijn dat het een ouder kraantje is of de kwaliteit van het kraantje is niet goed.

   Antwoord
 4. Cleanroom schoonmaken

  Wat een handige schoonmaaktips! Vaak voeg ik nog weleens een citroen toe aan m´n schoonmaakmiddelen (mits deze niet te sterk geparfurmeerd zijn),zodat het ook nog eens lekker fris ruikt. Vooral in de grotere kamers als de slaap- en woonkamer vind ik dat fijn. ps. ik ben ook helemaal fan van de maandschema´s, ge-wel-dig!

  Antwoord
  • Kirsten (cleanroom reiniging)

   Dat doe ik ook! Ik wissel de citroen af met anderen dingen, zodat je elke keer opnieuw de geur blijft ruiken. Anders raak je aan de geur gewend en ruik je het op een gegeven moment niet. Zo is er elke keer een lekkere, frisse geur als ik de kamer binnen loop.

   Antwoord
  • redactie

   Dank je wel voor het compliment 🙂

   Antwoord
 5. Nathalie

  Ik gebruik van die flesjes Groenland reiniger, vaak voor een euro bij de Blokker. Daar zit volgens mij (schoonmaak) azijn in, dus misschien kan gewone azijn ook. Zij zeggen op hun site dat soda niet goed is (nou weet ik natuurlijk niet in hoeverre dat commercie is):

  Kan ik ook soda in mijn wasmachine doen om deze schoon te maken?
  Nee! Niet doen! Soda kan schade toebrengen aan de machine. De achterkant van de wastrommel is van aluminium en soda en aluminium reageren heftig op elkaar, oftewel de as van de wastrommel kan scheuren of afbreken. Vroeger toen wasmachines nog gemaakt werden van andere materialen kon dit geen kwaad, gebruik daarom Groenland wasmachine- & vaatwasreiniger, want deze is speciaal ontwikkeld voor veilig gebruik in alle soorten machines.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Huishoudschema


Bekijk ons cursusaanbod

Pin It on Pinterest

Share This