Verkopen op marktplaats
Kleding verkopen – Waar moet je op letten?
Gepubliceerd op: 24 december 2022

Wil je overtollige kleding verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats? Of heb je andere spullen die je niet meer gebruikt? Verkopen op Marktplaats, Vintage of op Ebay kan winstgevend zijn. Zo’n 15 jaar geleden vertelde een vriendin mij over marktplaats, ik ben sindsdien nog steeds bevriend met beide! Mijn vriendin zie ik maandelijks, marktplaats via de app bijna dagelijks. Het was een soort van liefde op het eerste gezicht!  

Marktplaats en ik hebben al een heel wat ups en downs doorgemaakt. Fantastische tijden, frustrerende momenten, gouden koopjes, ontroerende verhalen, hilarische ontmoetingen tot vreselijke miskopen. Ik kan mij geen leven meer inbeelden zonder Marktplaats.

Kleding verkopen

Bij het opruimen van je kasten kom je waarschijnlijk overtollige kleding en andere spullen tegen die je zelf niet meer draagt of gebruikt.

Maar als de kleding nog in goede staat is, is het ook zonder om weg te gooien.

Foto’s verkopen gewoon goed

Foto’s zijn zo ontzettend belangrijk als je iets online wilt verkopen. Het maakt hierbij niet uit voor welk bedrag je een item te koop zet, ook niet als het om een absurd laag bedrag gaat. Beeld verkoopt gewoon vele malen beter! En hoe meer foto’s je plaatst des te beter het is. Zorg er wel voor dat er geen rommel zichtbaar is. En doe wat aan styling, zet bijvoorbeeld een mooie bos bloemen op de achtergrond.

Wat je beter niet kunt doen is een selfie nemen als je kleding verkoopt. Mensen weten wel dat het om tweedehandskleding gaat, maar door een selfie te maken bevestig je dat alleen maar. En waar je waarschijnlijk ook niet op zit te wachten zijn creapy berichtjes van mannen die dat rokje zo mooi vinden! 🙄

De titel van de advertentie

Na de foto’s is het meest in het oog springend de titel van de advertentie. Zet hier zoveel mogelijk informatie neer. Bijvoorbeeld je verkoopt een prachtige rok, zet er dan in dat het om een rok gaat, kort of lang, de maat, kleur, de staat waarin het verkeerd en eventueel het merk.

Promoot je product of kleding met liefde

Zet niet in de advertentie dat je bent uitgekeken op het betreffende kledingstuk of ander artikel. Of dat het om een miskoop gaat. Maar zet er bijvoorbeeld in dat je het helaas te klein of te groot hebt gekocht. En zet er vooral de maten bij. Een jurkje valt bij iemand van 1.78 anders dan wanneer je 1.60 bent.

Verleid kopers tot een grotere verkoop door te zeggen dat je een speciaal prijsje kunt maken als ze meer afnemen.

Verzendkosten

Ook niet onbelangrijk, vermeld altijd de verzendkosten, anders krijg je daar misschien veel vragen over.

Je kunt uiteraard met Post NL versturen, maar kijk eens rond of andere aanbieders zoals DHL misschien goedkoper kunnen bezorgen.

Zet je advertentie er geregeld opnieuw op

Er worden dagelijks op Marktplaats zoveel advertenties geplaatst dat je al snel verdwijnt naar pagina zoveel. Grote kans is er dan dat potentiële kopers afgehaakt zijn voordat ze bij jouw advertentie uitkomen.

Succes!

Dit artikel is voor ons geschreven in juli 2018 door Nathalie Pons Horn – opruimcoach

Wil je meer lezen?
een opgeruimde kledingkast
Een opgeruimde kledingkast
Draag jij alle kleding die in je kast hangt?
Basisplan opruimen – Hoe pak je het aan?
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

1 Reactie

  1. Jolan

    Dit zijn zeker handige tips, ben toevallig flink aan het uitmesten. Dus komt goed van pas, haha

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X