kinderkleding kopen
Kinderkleding kopen – Veilig online shoppen
Gepubliceerd op: 11 augustus 2021

De ene ouder vindt het heerlijk om kinderkleding te kopen, terwijl een ander er misschien van gruwelt. Kinderkleding kopen kan soms ook een hele uitdaging zijn. Er is ook zo ontzettend veel keus dat het soms lastig kiezen is. 

Een goede voorbereiding is het halve werk, luidt het spreekwoord. In het geval van kinderkleding kopen is dat niet altijd waar. Als je ervoor kiest om er ook echt op uit te trekken samen met je kinderen kan het behoorlijk tijdrovend zijn. Maar het kan ook weer een gezellig dagje uit worden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van hoe jij en je kind(eren) erin staan 😀

Inventariseren

Het blijft altijd verstandig om eerst te inventariseren wat je kinderen nodig hebben. Pluis de kasten dus helemaal uit en kijk wat ze wel en niet hebben. Hebben ze maar weinig warme kleding en staat de winter voor de deur?

Dan zet je dit op je lijstje, zodat je straks gericht kunt shoppen. Check ook even goed de maten van de kleding die je nog hebt en laat je kind de kleding passen waar je over twijfelt. Kan er een hoop kleding weg? Misschien kun je het online dan nog verkopen of er iemand anders blij mee maken.

Online shoppen

Voor ouders die snel klaar willen zijn, is online shoppen dé oplossing. Dit scheelt heel wat tijd, omdat je het gewoon vanuit je luie stoel kunt doen op een moment dat voor jou uitkomt. Je hoeft je kinderen dus niet door de stad te slepen en passen doe je gewoon rustig thuis. De meeste kinderkledingwebshops hebben ook filters, waardoor je gemakkelijk op maat, kleur en stijl kunt filteren. Zo wordt het shoppen nog makkelijker.

Combineer merkkleding met goedkopere items

Merkkleding voor kinderen is vaak hartstikke leuk, maar ook erg duur! Wil je toch wat van een merk kopen? Combineer het dan met goedkopere of tweedehands items. Koop bijvoorbeeld 2 items die wat duurder zijn en haal de rest bij goedkopere winkels. Zo creëer je een gevarieerde garderobe voor je kind, maar blijft het ook budgettair een beetje binnen de perken.

Kinderkleding kopen in de sale

Als je een beetje extra op de uitgaven wil letten, kun je gelukkig een heleboel kinderkleding in de sale kopen. Houd de aanbiedingen dus goed in de gaten en vergelijk de prijzen van verschillende winkels.

Je kunt tijdens de sale ook kleding vooruit kopen. Vaak weet je ongeveer hoe snel je kind groeit en kun je inschatten welke maat hij of zijn over een tijdje heeft. Een winterjasje in de sale kopen, kan je al snel een paar tientjes opleveren.

Ook kinderschoenen kun je tijdens de uitverkoop kopen, omdat veel schoenen het hele jaar door gedragen kunnen worden. Sneakers kun je bijvoorbeeld heel goed vooruit kopen zonder dat je precies hoeft te weten wanneer je kind de maat past.

Online shoppen – waar let je op?

Wanneer je online gaat shoppen is het goed om te weten bij wie je winkelt. Koop je iets bij Zalando of Coolblue, dan weet je dat je met een betrouwbare webshop in zee gaat. Nu doen gelukkig veel webshops wat ze moeten doen: uitleveren van hetgeen je hebt besteld. Toch is het goed om bij een jouw onbekende webshop eerst goed te kijken als je daar iets gaat bestellen.

We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Keurmerk

Heeft de webshop een keurmerk? De twee bekendste keurmerken in Nederland zijn Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Wanneer een webshop hierbij is aangesloten moeten zij aan bepaalde voorwaarden voldoen op bijvoorbeeld het gebied van service. En bij een klacht kun je deze laten behandelen door een onafhankelijke geschillencommissie.

Recensies 

Check de recensies! Zo wilde ik zelf afgelopen maand een paar mooie jurkjes bestellen op een website waar ik op terecht was gekomen door op een advertentie te klikken. De jurken waren echt leuk en van het soort dat je eigenlijk verder niet ziet. Maar na het lezen van de recensies was ik best wel huiverig om een bestelling te doen. De maten vielen of te groot of te klein uit en de kwaliteit viel ook tegen. En het retourneren bleek een drama. Het moest op eigen kosten naar China teruggestuurd worden.

Verzending

Neemt de webshop vanaf een bepaald bedrag de verzendkosten voor de rekening of zijn deze altijd voor de klant? Als je bij veel verschillende webshops koopt, dan kunnen de kosten voor verzending aardig in de papieren kunnen lopen als je deze kosten zelf moet betalen.

Voorwaarden

Check altijd de algemene voorwaarden. Hoe zit het met ruilen en de garantie? En hoe gaat de webshop om met spijtaankopen? Kun je deze binnen 14 dagen terugsturen?

Weet bij wie je wat bestelt

Staan de adres- en contactgegevens vermeld, zodat je bij vragen kunt bellen, mailen of chatten? Bedrijven in Nederland zijn ook verplicht om het inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel te vermelden en het b.t.w. nummer. En waar is het fysieke adres? Hier in Nederland, Europa of elders in de wereld? Komt de naam van de webshop overeen met de url? En is de verbinding veilig? Dit kun je zien aan een slotje in de adresbalk. 

Meerdere betaalopties

Kun je uit meerdere betaalopties kiezen? Als je alleen met een creditcard kunt betalen dan zou er een criminele organisatie achter kunnen zitten die je creditcardgegevens op deze manier in handen willen krijgen. En het kan nooit kwaad om de gegevens van de betaalpagina te downloaden en/of uit te printen.

Heb je zelf nog tips om het online shoppen zo veilig mogelijk te houden? Laat dan hieronder een berichtje achter om de tip met ons te delen.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X