Wekelijkse opfrisbeurt badkamer
Gepubliceerd op: 3 april 2017

De wekelijkse opfrisbeurt badkamer zorgt ervoor dat je badkamer altijd opgeruimd en fris oogt en dat is natuurlijk wel zo prettig. Het is veel fijner badderen of douchen in een schone badkamer. Maar wat maak je nu schoon bij de wekelijkse opfrisbeurt badkamer?

Als eerste ruim je alle rondslingerende spullen op. De lege wc rollen kunnen weg en verwissel dan meteen de zak in het afvalbakje of gooi deze leeg. Je gooit de bad- en wc matten in de was samen met de vuile handdoeken en washandjes.

Sanitair, spiegel en kranen

Verwijder een eventueel wc-blokje en spuit de wc in met azijn of een wc reiniger. Borstel de wc door en laat de borstel rechtop in de pot staan. Was de pot erg vies trek dan meteen na het borstelen door en spuit eventueel wat nieuwe reiniger in de pot en laat dit intrekken met ook weer de borstel rechtop in de pot.

Verwijder eerst de losse haren met eventueel een keuken- of wcpapiertje uit de afvoerputjes. Daarna het sanitair zoals het bad, douche en wastafel schoonmaken met een speciale badkamerdoek of gebruik onze schoonmaakset met eventueel een sanitairreiniger of met zwarte zeep

Alleen als het nodig is, de tegels bij de douche, bad, wastafel en wc schoonmaken. Tip: als je klaar bent met douchen,  de tegels met een trekker even snel droog trekken en/of met een handdoek nawrijven. Zo krijgt kalk minder kans.

De spiegel schoonmaken met ons SlimDoekje, een glasdoek of met een ruitenreiniger en wat keukenpapier en een doekje over de kranen halen zodat ze weer mooi blinken.

Dan nog de wc doortrekken en de wc houder omspoelen of schoonmaken.

Overige klusjes

Daarna nog snel met het SlimDoekje of een andere doek de vensterbank, radiator en handdoekenstang snel afnemen. En de vieze vingers verwijderen op de deur en op het badkamermeubel.

Het stofzuigen/dweilen kun je eerder of later combineren met bijvoorbeeld het stofzuigen van de slaapkamers en/of de trappen/overloop. Uiteraard kun je de wekelijkse opfrisbeurt badkamer ook beginnen of eindigen met de vloer schoonmaken.

Dan stop je eventuele badmatten en/of wc matten in de was. Je kunt deze was prima combineren met de theedoeken, dweilen en vaatdoekjes etc. Was de was op minstens 60 ° voor de aanwezige bacteriën. En gebruik geen wasverzachter!

De schoonmaakspullen dan nog opruimen en de badkamer is weer opgefrist 😉

Wil je meer tips lezen over een opgeruimde badkamer, klik dan hier. 

 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X