Select Page

Wekelijkse opfrisbeurt badkamer

Wekelijkse opfrisbeurt badkamer

Wekelijkse opfrisbeurt badkamer

De wekelijkse opfrisbeurt badkamer zorgt ervoor dat je badkamer altijd opgeruimd en fris oogt en dat is natuurlijk wel zo prettig. Het is veel fijner badderen of douchen in een schone badkamer. Maar wat maak je nu schoon bij de wekelijkse opfrisbeurt badkamer?

Waar begin je mee?

Als eerste verwijder je een eventueel wc-blokje en spuit je de WC in met azijn of een wc reiniger. Borstel de wc door en laat de borstel rechtop in de pot staan. Was de pot erg vies trek dan meteen na het borstelen door en spuit eventueel wat nieuwe reiniger in de pot en laat dit intrekken met ook weer de borstel rechtop in de pot.

Wassen

Dan stop je eventuele badmatten en/of wc matten in de was. Je kunt deze was prima combineren met de theedoeken, dweilen en vaatdoekjes etc. Was de was op minstens 60 ° voor de aanwezige bacteriën. En gebruik geen wasverzachter!

Opruimen

Daarna ruim je de losslingerende spulletjes op, verzamelt de lege wc rollen, verwijdert de haren uit de kammen en borstels en leegt het afvalbakje. Maak deze alleen schoon wanneer het nodig is! Beker of glas die gebruikt wordt bij het tandenpoetsen in de vaatwasser of met de hand afwassen (na afloop als je klaar bent ivm extra lopen naar de keuken).

Stoffen / klamvochtig afnemen

Je kunt eerst stof afnemen en daarna klamvochtig afnemen, maar je kunt als je dat prettiger vindt ook alleen klamvochtig afnemen. Je neemt alleen daar af waar het nodig is: bijvoorbeeld vensterbank, buitenkant kastjes, deur, douchedeur etc.

Sanitair soppen

Blokje met de toiletreiniger verwijderen en de wc pot inspuiten met azijn of een wc reiniger. Even door borstelen en laten intrekken met de borstel rechtop in de pot.

Sanitair

Verwijder eerst de losse haren met eventueel een keukenpapiertje uit de afvoerputjes. Daarna het sanitair zoals het bad, douche en wastafel schoonmaken met een speciale badkamerdoek of met een sanitairreiniger en een schoonmaakdoekje of waar je het liefste meewerkt en al het sanitair afdoen.

Tegels

Alleen als het nodig is de tegels bij de douche, bad, wastafel en wc schoonmaken. Tip: als je hebt gedouched, de tegels met een trekker even snel droog trekken. Zo krijgt kalk minder kans.

Spiegel en kranen

De spiegel schoonmaken met de glasdoek of met een ruitenreiniger en wat keukenpapier en een doekje over de kranen halen zodat ze weer mooi blinken.

En de wekelijkse opfrisbeurt badkamer zit er weer bijna op

Dan nog even (of op een later tijdstip i.v.m. combineren taak stofzuigen) de badkamer stofzuigen en dweilen, afval wegbrengen of in de container, schoonmaakspullen opruimen en dan zit deze taak er weer op.

Tijdsduur

Dat is moeilijk in te schatten, de ene badkamer is bewerkelijker, gezinsgrootte het speelt allemaal een rol. Maar globaal gerekend kost deze taak je 20 tot 40 minuten per keer.

About The Author

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X