De badkamer opgeruimd en schoonhouden
De badkamer opgeruimd en schoonhouden
Gepubliceerd op: 24 april 2020

Baal jij er soms ook zo van als je de rommelige badkamer instapt? Hoe heerlijk zou het zijn om geen handdoeken meer op de vloer aan te treffen? En dat alle spulletjes die je nodig hebt in de badkamer een eigen plekje hebben? Hiermee voorkom je meteen dat jijzelf of je huisgenoten de hele kastinhoud overhoop halen. De badkamer opgeruimd en schoonhouden, gaat met deze onderstaande tips vast lukken!

Een hele belangrijke regel bij het opruimen is dat je de spullen een vaste en logische opbergplek geeft in de ruimte waar ze worden gebruikt. Zodat iedereen in huis weet waar ze het item kunnen vinden en er geen kasten overhoop worden getrokken.

Het eerste waar je dus mee begint is het sorteren van de zaken die een plekje nodig hebben in de badkamer.

Sorteren

Begin nu niet heel fanatiek de badkamermeubels en eventuele laatjes leeg te halen, maar begin klein. Pak één lade of één plank aan, zo houd je ook meer overzicht. En het voorkomt ook dat je niet moedeloos wordt van de rommel die nog voor je ligt.

Per item stel je jezelf de volgende vragen: gebruik ik het (vaak) in de badkamer. Als je iets maar zelden in de badkamer gebruikt en je hebt niet genoeg ruimte daar, dan kun je het wellicht beter elders opbergen. Ditzelfde geldt ook voor de eventuele voorraad douchegel of shampoo etc. Daar is wellicht de voorraadkast beter voor geschikt.

Spullen die incompleet of stuk zijn, kun je laten repareren. Maar regel het dan wel meteen, want anders komt het er wellicht niet meer van en dan kun je het misschien beter wegdoen. Vraag je ook af of de kosten opwegen tegen de baten? Als je iets niet echt mist, hoe belangrijk is het dan om er geld aan uit te geven voor de reparatie of zelfs vervanging?

Verzorgings- en make-upproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Deze datum vind je meestal aan de onderzijde van het product. Het symbool wat bijna standaard wordt gebruikt is een geopend potje met een cijfer erin. Dit cijfer geeft aan hoeveel maanden het product na opening nog houdbaar is.

Een logische plek aan je spullen geven

Nadat je de spullen hebt uitgezocht, kun je mooi de kastjes uitsoppen en is het allemaal weer schoon en fris.

Wat je vervolgens gaat doen is bedenken waar de spullen het beste tot hun recht komen. Bij het ochtend- en avondritueel moet je namelijk geen onnodige handelingen moeten verrichten om iets te pakken en daarna weer op te bergen. Want dan is de kans groot dat het blijft liggen. En rommel heeft nu eenmaal de vervelende eigenschap dat het zich kan vermenigvuldigen 😉

Berg de dingen zo veel mogelijk soort bij soort op. Bijvoorbeeld alle make-upspulletjes bij elkaar. Heb je daar erg veel van, dan kun je overwegen om daar weer een onderverdeling in te maken. Bijvoorbeeld alles voor de nagelverzorging in één mandje, alle foundation, rouge en poeders bij elkaar enz. En gebruik mandjes, bakjes of doosjes om het overzicht te bewaren. Dat werkt echt zoveel makkelijker.

Maar ga pas iets kopen als je weet wat je precies nodig hebt!

De badkamer opgeruimd en schoonhouden

Nu de spullen een vaste opbergplek hebben is het ook makkelijker om de badkamer lekker schoon te houden. De badkamer is een ruimte die intensief wordt gebruikt en daarom is het goed om deze geregeld schoon te maken.

In een badkamer wordt veel heet water gebruikt en met name bacteriën en schimmels vinden dat prettig. Dus naast het opfrissen moet je de ruimte ook goed ventileren en als het mogelijk is geregeld een raam openzetten.

Een wekelijkse opfrisbeurt duurt ongeveer twintig tot dertig minuten, als je het geregeld bijhoudt.

Je begint met het sanitair te soppen. Geef ook extra aandacht aan douchecabines, want het is zonde als het glas wordt ontsierd door hardnekkige kalkaanslag. Door de tegels en/of glazen wanden elke keer na het douchen droog te maken (met een trekker of handdoek) voorkom je al veel aanslag. 

Als de tegels bij de wastafel, bad, wc of douche vies zijn geworden, haal daar dan ook meteen een doekje overheen zonder meteen alle tegels te gaan schoonmaken.

Neem daarna de spiegel en kranen af met bijvoorbeeld ons SlimDoekje. Dan nog het afvalbakje legen en eventueel omspoelen.

Handdoeken kunnen na gebruik wellicht best nog een keer gebruikt worden. Hang ze dan te drogen over bijvoorbeeld een designradiator of hang een rekje op.

Daarna nog snel de stofzuiger en dweil door de badkamer halen en je hebt een mooi opgeruimde en schone badkamer.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X