was vouwen en ophangen
Was vouwen
Gepubliceerd op: 22 augustus 2019
De was vouwen is waarschijnlijk voor de meeste mensen één van de meest vervelende klusjes van het huishouden. Komt het bij jou geregeld voor dat de was eindeloos aan de lijn hangt of in een mand wacht om weg gevouwen te worden? We kunnen het klusje was vouwen helaas niet leuker maken, maar wel gemakkelijker 😉

Je kan het beste vouwen wanneer de was net van de lijn is of uit de droger komt. Als je het van de lijn of uit de droger in een wasmand propt, gaat je was alleen maar verder kreukelen en moet je wellicht ook nog eens strijken.

 

De werkplek

Waar vouw jij je was? Het werkt het gemakkelijkst wanneer je kiest voor een plek waar het voor jou prettig werken is. Zittend of staand maakt niet uit, als je overal maar goed bij kunt, zonder last te krijgen van je rug. Met een muziekje op, de kookwekker gezet op bijvoorbeeld maximaal 10 minuten en een prettige werkplek maak je het jezelf in ieder geval een stuk gemakkelijker. En zijn de 10 minuten voorbij? Dan kun je kiezen om het af te maken of verder te gaan bij de volgende wasronde.

 

De was vouwen

Sokken

Sokken sorteren is vaak een eindeloze klus. En welke sok is nu van wie? Om dat te voorkomen kun je ieder gezinslid een eigen wasnetje geven waar ze de sokken die gewassen moeten worden, indoen. Droog je de was in een droger, dan kun je na afloop gewoon het wasnetje met de sokken erin op de betreffende kamer afgeven.

Wanneer je de sokken aan de lijn droogt is het handiger om de sokken uit het wasnetje te halen, omdat het anders niet goed droogt. Hang de sokken per persoon op en als de sokken droog zijn, doe je ze weer in het wasnetje en gaan ze naar de eigenaar terug.

Als je voor een wasnetje kiest, ga dan voor de grotere exemplaren met ritssluiting i.p.v. het wasnetje dicht te moeten knopen.

We hebben ook wat filmpjes verzameld hoe je sokken kunt opvouwen als je dat liever doet.

Vaatdoekjes, theedoeken, dweilen

Vaak heb je een aparte was voor de theedoeken, vaatdoeken, dweilen etc omdat je ze zonder wasverzachter moet wassen. Maar het opvouwen van deze was is best wel tijdrovend. Vind je het prettig dat ook deze was gevouwen wordt, dan moet je dat natuurlijk gewoon doen. Zolang het maar niet eindeloos ligt te wachten om weg gevouwen te worden. Een andere mogelijkheid is de vaatdoekjes, theedoeken, dweilen etc. ieder een apart mandje te geven en het daar dan ongevouwen in op te bergen. Wil je het liever opvouwen, zie de filmpjes hieronder.

Lakens

We hebben wat rondgekeken op youtube en een handig filmpje gedownload om hoeslakens op te vouwen. Nog gemakkelijker is het om de bedden ’s morgens af te halen en als de lakens droog zijn het bed er weer mee op te maken. Hoef je de lakens niet meer op te vouwen 😉

Handdoeken

Handdoeken en zeker badlakens nemen flink wat ruimte in. Hieronder een filmpje hoe je een handdoek kunt oprollen zodat ze minder ruimte in de kast innemen.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X