Tips om te besparen op de boodschappen
Tips om te besparen op de boodschappen
Gepubliceerd op: 17 juli 2020

De boodschappen zijn een flinke hap uit je huishoudbudget. Vooral als je een huishouden met kinderen runt, kunnen de kosten voor eten hoog oplopen. Vlees, vis en fruit; gezond eten is niet goedkoop. Bovendien komen er nog allerlei producten bij, zoals koffie, olijfolie, frisdrank, wasmiddel, shampoo, wc papier en luiers. We geven je hier een aantal slimme tips om te besparen op de boodschappen.

Tips om te besparen op de boodschappen

Die lekkere reep chocola, dat taartje voor bij de koffie, koekjes, chips; het is lastig om de verleiding te weerstaan. Zeker als je met trek dagelijks door het gangpad van de supermarkt loopt, is het lastig om deze producten niet te kopen. Behalve dat deze snacks ongezond zijn, kosten ze ook veel geld.

Los het op door wekelijks de boodschappen te doen. Je komt daardoor namelijk maar één keer per week in de verleiding om deze producten mee te nemen.

Het kan ook zo zijn dat je dan juist meer geld uitgeeft. Zelf ben ik soms duurder uit wanneer ik wekelijks mijn boodschappen doe. Want ik ben snel geneigd om voor de zekerheid wat extra’s mee te nemen, voor het geval dat. Dus bekijk voor jezelf wat op jou van toepassing is  🙂

Wat ook scheelt is boodschappen doen met een gevulde maag! Want dan is de verleiding extra groot om meer te kopen!

Een weekmenu maken

Maak een flexibel weekmenu, zodat je toch elke dag kunt kijken waar je zin in hebt en niet helemaal gebonden bent aan een strak weekmenu.

En zorg dat je een aantal goedkope en tegelijkertijd gezonde recepten achter de hand hebt. Mijn moeder had bijvoorbeeld worteltjes, vissticks (wel het huismerk!) en aardappelpuree op het menu staan als er weinig geld was. Ook volkoren pasta met tomaat en knoflook is lekker, gezond en goedkoop.

Zelf maak ik vaak soep en vries deze ook in. Geregeld heb ik als voorafje een kopje soep.  Dan is de ergste honger gestild en heb je bijvoorbeeld minder vlees of vis nodig.

Vries vlees in

Wordt het vlees in de supermarkt met korting verkocht, omdat het bijna over de datum is? Neem het mee en vries het thuis in! Deze manier van boodschappen doen scheelt een hoop geld en je voorkomt dat de supermarkt het uiteindelijk weg moet gooien. Win-winsituatie!

Koop geen frisdrank

Frisdrank is, als je het dagelijks drinkt, een vrij hoge kostenpost. Vooral frisdrank van A-merken is duur, maar laat deze frisdrank nou net door veel mensen het lekkerst gevonden worden.

Probeer jezelf aan te leren om zoveel mogelijk water te drinken. Koop ook geen water in flessen, want het kraanwater in zowel Nederland als België is schoon genoeg. Wanneer je het toch heel lekker vindt om frisdrank te drinken, kun je het jezelf ook aanleren om maar één glas per dag te drinken. Gezonder en goedkoper!

Pizza, pizza, pizza

Het is niet de meest gezonde optie, maar zorg er altijd voor dat je een aantal pizza’s in je vriezer hebt liggen. Zo voorkom je dat je eten gaat bestellen als je echt geen zin of tijd hebt om te koken. Vooral als je met een groot gezin bent, ben je heel veel geld kwijt als je eten bestelt.

Probeer gezond te blijven eten

Gezond eten is belangrijk, dus sla niet door in het besparen door alleen nog maar slecht en goedkoop voedsel te kopen.

Wanneer je structureel geld tekort komt voor de boodschappen, kun je misschien kijken of je op andere vlakken kunt besparen.

Onderzoek bijvoorbeeld eens of je kunt besparen op je telefoonkosten of ga op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering kan namelijk heel veel geld schelen.

Heb je nieuwe spullen voor in huis nodig of kleding? Koop het dan niet meteen nieuw, maar bezoek eerst de kringloop of een website of app voor tweedehands spullen, zoals Marktplaats of Vintage.

Heb je jezelf ook nog tips om te besparen op de boodschappen? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X