Start je dag goed!
Gepubliceerd op: 6 januari 2017

Start je dag goed!

Met een goede ochtendroutine kun je de dag effectief en toch rustig  beginnen. Begin je de ochtend gehaast dan loop je het risico dat je achter de feiten aan blijft hobbelen. Maak je eigen effectieve ochtendroutine en noteer deze. Heb je teveel taken in de ochtend? Kijk dan welke taken je naar een ander moment kunt verplaatsen, je eventueel kunt uit besteden of sta desnoods wat eerder op. 

Ochtendroutine

Ik heb mijn ochtendroutine in twee stukjes gehakt. Als eerste ligt mijn focus op het wakker worden en mezelf aan te kleden. Doe ik dat niet dan blijf ik op de een of andere manier aan het lanterfanten en komt er gedurende de ochtend niet zo heel veel uit mijn handen.

Opstaan

 •  Ik begin de dag met een glas water. Staat al klaar op mijn nachtkastje, zodat ik het niet kan vergeten.
 • Daarna stap ik uit bed en doe ik even snel wat rek- en strekoefeningen. Kost me hooguit twee minuutjes, maar voor mijn gevoel is m’n body nu wakker.
 • Vervolgens stap ik snel onder de douche .
 • Dan het riedeltje van tanden poetsen, likje creme, wat mascara etc en de haartjes weer keurig in model en schiet ik in de kleding die al voor me klaarligt. Vaak gewoon lekker gemakkelijke comfortkleding, want dat zit het lekkerst als je aan huis werkt. Dus nee, geen heel opdofritueel, maar wel gewoon lekker fris en verzorgd klaar voor de nieuwe dag ook al hoef ik de deur niet uit.
 • Dan nog een klein momentje voor mezelf met een glas verse jus of een smoothie. Ondertussen lees ik iets, want het schijnt dat onze hersenen daar goed wakker van worden  
 • Dit kost me bij elkaar gemiddeld 20 à 25 minuten.

Ontbijten

 • De bakker gaat hier om 7.00 uur open, dus eerst naar de bakker voor lekker vers brood.
 • Water voor de thee opzetten.
 • De ontbijtboel heb ik gisteravond al klaar gezet, dus nu aanvullen met het brood, de verse jus en de bakjes met kaas en vleeswaren uit de koelkast.
 • Ontbijten, ondertussen smeren we de lunchpakketjes.
 • We hebben de regel dat iedereen z’n eigen bord en bestek in de vaatwasser zet. Ondertussen ruim ik de rest van de tafel af.
 • De kinderen gaan naar school en ik trek er met de honden op uit voor een flinke boswandeling.

Tip

Wanneer je nog kleine kinderen hebt, is je ochtend start vaak een stuk drukker. De oplossing kan zijn door de avond van te voren al zo veel mogelijk voor te bereiden en de spullen die mee moeten alvast klaar te leggen.

 

Verder lezen

nieuwe gewoontes aanleren

dagelijkse klusjes

to do lijstje download

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

1 Reactie

 1. Judith

  Ik neem liever ’s avonds extra tijd zodat ik ’s ochtends langer kan blijven liggen. Ik draag bijna nooit make-up en gebruik eigenlijk nooit creme, dus dat scheelt al tijd.
  Om 7 uur nog langs de bakker? 😮 moet er niet aan denken, hoe vroeg sta je op? Brrr, klinkt als hel voor mij 😛 Ik ben dan ook een echt avondmens en beslist geen ochtendmens.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X