Planten in de badkamer
Welke planten zijn geschikt voor de badkamer?
Gepubliceerd op: 25 oktober 2019

De badkamer is één van de vertrekken die we vaak vergeten met groene decoratie. En dat is zonde! Planten dragen namelijk bij aan een gezonde leefomgeving. We hebben de voordelen van planten in de badkamer voor je op een rijtje gezet. En ook uitgezocht welke soort planten je het beste neer kunt zetten.

Planten in de badkamer neerzetten is een slimme en goedkope manier om de badkamerlook wat op te peppen. Met een simpele varen en bijvoorbeeld een orchidee voor een kleuraccent kun je een badkamer in no time een heel andere uitstraling geven. Neem ook eens een kijkje op pinterest om inspiratie op te doen.

Je kunt kiezen voor één mooie plant, maar een verzameling planten is ook mooi. Zet als je voor meerdere planten kiest deze bij elkaar voor een rustige uitstraling. Grote planten kunnen ook prima in een badkamer, denk bijvoorbeeld aan de onverwoestbare ficus. Kies je voor meerdere grotere planten dan is het slim om deze ook te clusteren.

Gezondheidsvoordelen

De luchtkwaliteit in de badkamer wordt verbeterd wanneer je planten neerzet. Planten nemen vocht op en maken korte metten met aanwezige bacteriën. En ze zijn ook nog eens goed voor je humeur!

Welke planten doen het goed in de badkamer?

Deze planten in de badkamer houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

 • Krulvaren
 • Venushaar
 • Stathiphyllum
 • Zebragras
 • Philodendron
 • Orchideeën
 • Sanseveria of vrouwentong
 • Drakenplant
 • Bamboe
 • Graslelie of spinnenplant
 • Tillandsia

Heb je in de badkamer ruim voldoende (zon)licht dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een azalea of een sierasperge.

Ook hebben wij een slimme app gevonden die aangeeft wanneer je planten water en voeding nodig hebben.

Tillandsia

De Tillandsia is een heel makkelijk plantje voor in de badkamer. Doordat de plant de voedingsstoffen uit de lucht haalt, hoef je het plantje niet in de aarde te planten. Je kunt de Tillandsia bijvoorbeeld in een schelp zetten of ophangen in een mooie houder. De plant haalt het water uit de lucht, dus benevelen met een plantenspuit zal niet gauw nodig zijn. Wanneer de blaadjes gaan omkrullen heeft de plant behoefte aan extra vocht. De Tillandsia houdt van licht, maar niet van direct zonlicht.

Stathiphyllum

De Stathiphyllum is een luchtzuiverende bloeiende plant die je in verschillende bladvarianten kunt kopen. De plant houdt niet van direct zonlicht. De aarde moet vochtig blijven. Daarom is het aan te raden om éénmaal per week een flinke hoeveelheid water te geven. Geef één keer per maand plantenvoeding en de Stathiphyllum zal je belonen met een rijke bloei. Als de bloem is uitgebloeid dien je de stengel te verwijderen. Als de bloei stagneert kun je de plant tijdelijk op een koelere en drogere plaats neerzetten. 
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X