Verzorg je planten met deze slimme app
Gepubliceerd op: 23 mei 2019

Gisteren werd ik door Stephanie getipt over het bestaan van een slimme app die je vertelt wanneer je je planten water en voeding moet geven. En dat zou een uitkomst voor mij zijn. Ik houd van planten, maar ik heb eigenlijk maar twee armzalige plantjes staan. Ze krijgen van mij te veel water of ik vergeet ze compleet. Maar met deze app kan ik rustig meer groen in huis halen¬† ūüėĬ†

Natuurlijk heb ik meteen de app van Plantsome gedownload. Nu ben ik nooit zo handig met apps, vooral als ik zelf de informatie moet invoeren. Maar met deze app ging het eigenlijk vanzelf. Het is prettig dat het een Nederlandse app is, dat leest toch net wat makkelijker.

Planten invoeren

Ik ben zelf absoluut geen held met de benamingen van planten, laat staan dat ik de Latijnse namen ken. Dus dat kon volgens mij nog een probleempje worden. Maar de app kent gelukkig de meest voorkomende soorten en er staan foto’s bij. Ze maken het je dus wel gemakkelijk om de planten die je hebt op te zoeken. En als je de plant niet kunt vinden, kun je een berichtje sturen.

Het leuke van de app is dat je de plant een bijnaam kunt geven. Ze komen in de app zelf al met een voorbeeld van Carla de cactus. Maar heb je bijvoorbeeld meerdere dezelfde planten staan, dan kun je de naam aanpassen aan de plaats waar de plant staat. Bijvoorbeeld hangend voor het rechterraam, staat in de hoek bij de tv.

Andere gegevens invoeren

De app houdt ook rekening met het weer, dus voer je woonplaats in. En het is natuurlijk handig om de meldingen aan te zetten, zodat je automatisch een berichtje krijgt als het tijd is om de plant te voederen en de dorst te lessen. Je kunt zelf een voorkeurstijd ingeven voor het ontvangen van de melding, zodat je de herinnering krijgt op een tijdstip dat je (meestal) thuis bent.

Verder moet je wel even de centimeter erbij pakken om de plant op te meten. Je doet dat door de plant op te meten vanaf de onderkant van de pot tot aan het topje van het hoogste blad.

Hoeveelheid water

Zelf geef ik als ik eraan denk een flinke scheut water tot soms wel een halve tot een hele liter. En het kan best voorkomen dat ik drie keer in de week water geef om vervolgens de planten compleet te vergeten. Nu krijg ik netjes de melding deze plant nu 150 ml water geven. En ja, daar kan ik wat mee. Ik hoef niet meer op goed geluk een hoeveelheid water te geven.

Leestip: deze makkelijke planten kan iedereen in leven houden

Dus als jullie je afvragen waar ik dadelijk ben? In het tuincentrum om nieuwe planten te kopen, want dat durf ik met deze app wel aan¬†ūüėܬ† of ik maak het mezelf makkelijk door ze via de app online te bestellen.

De app kun je downloaden in de Appstore of de Google Playstore onder de naam Plantsome.
Categorie√ęn

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

2 Reacties

 1. Stephanie

  Superleuk dat je er meteen mee aan de slag gegaan bent! Sinds ik de app heb staan mijn planten ook weer vrolijk op hun plek, in plaats van a la treurwilg omlaag ??..

  Antwoord
  • redactie

   Deze app is gewoon zo handig, ben blij dat je dit deelde ūüėČ

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X