Wekelijkse opfrisbeurt koelkast
Gepubliceerd op: 2 april 2017
Met de wekelijkse opfrisbeurt koelkast houd je de koelkast schoon en overzichtelijk. Je hebt dan geen etenswaren en kliekjes meer die ruim over de datum zijn en je kunt alles gemakkelijk terugvinden. En het is makkelijker wanneer je de wekelijkse boodschappenlijst maakt, want je ziet in één oogopslag wat er nog in de koelkast ligt. Hoe pak je de wekelijkse opfrisbeurt koelkast aan?
Wanneer plan je de wekelijkse opfrisbeurt koelkast in?
Een mooi moment is de dag waarop je de wekelijkse boodschappen in huis haalt of laat bezorgen. De koelkast is dan leger en dat maakt makkelijker en sneller schoon. En het heeft als voordeel dat je sneller in de gaten hebt welke producten tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten en kun je die eerst opmaken. Scheelt je toch ook in de portemonnee!
Kliekjes en geopende verpakkingen
Kliekjes die langer dan 2 dagen in de koelkast staan kunnen weggegooid worden. Laat je het langer staan dan zullen de bacteriën en schimmels je dankbaar zijn 😉

Soms weet je helemaal niet meer wanneer je een verpakking of een potje geopend hebt. Wen je daarom aan om telkens wanneer je iets openmaakt op de verpakking op potje een etiket te plakken met daarop de datum waarop je het hebt opengemaakt. Bewaar de etiketjes met een watervaste stift in de buurt van de koelkast.

Wat maak je schoon?
Je haalt de koelkast niet leeg dat doe je alleen bij de grondige reiniging. Met een klamvochtig doekje (eventueel met wat azijn tegen de geurtjes) neem je af waar je bij kunt. Leg wat keukenpapier in de rekken van je koelkastdeur zodat ze minder vies worden en vervang dit wanneer het nodig is.
Hoeveel tijd kost dit?
Wanneer je de koelkast wekelijks bijhoudt kost dit je hooguit 5 minuutjes. En daarvoor heb je dan een koelkast die opgeruimd en fris is en waarin je makkelijk je spullen kunt vinden.
Grote schoonmaak van de koelkast
Wanneer je de koelkast wekelijks bijhoudt hoef je de grote schoonmaak maar 2 tot 5 keer per jaar uit te voeren. Vaker mag natuurlijk altijd als je dat prettiger vindt  😉

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X