Deze makkelijke planten kan iedereen in leven houden
Gepubliceerd op: 6 augustus 2020

Wie houdt er nu niet van een beetje groen in huis? Of liever gezegd: heel veel groen. Zeker wanneer je de laatste tijd veel tijd binnen hebt doorgebracht, is het lekker om daar dat gevoel van ‘buiten’ te creëren. Het liefst met echte planten, met een lekkere luchtzuiverende werking en frisse geuren. Maar wat als je geen groene vingers hebt?

Toegegeven: een binnentuintje is veel werk. Planten water geven is niet lastig, maar het onthouden en weten hoeveel ze nodig hebben, dat is een stuk ingewikkelder. En hoe leuk planten ook zijn om cadeau te geven, je wilt wel dat de ontvanger er langer dan een weekje plezier aan beleeft voordat de plant het opgeeft.

Je kunt meer dan vetplantjes en een cactus staande houden

Echt waar. Sommige planten zijn net als mensen, en houden simpelweg niet echt van veel aandacht. Een match made in heaven met jou! Ze hebben minimaal water nodig, hoeven niet continu in de zon te staan en belonen je afwezigheid met hun luchtzuiverende kwaliteiten en goeie looks.

Bij Plantsome kun je gemakkelijk planten selecteren die ook in jouw huis weten te overleven, op basis van hun water- en zonlichtbehoefte. Om het je nou nog makkelijker te maken, het thema van dit artikel, hebben we er alvast een aantal makkelijke kamerplanten voor je op een rijtje gezet.

Geen groene vingers? Ga voor deze planten

makkelijke kamerplanten1.   Ananasplant

Je zou misschien denken dat een ananasplant juist veel werk is, maar het tegenovergestelde is waar. Ananassen groeien het liefst in rust en vrede op. Ze hebben vrij weinig water nodig en wel wat licht, maar geen direct zonlicht. Na drie maanden wordt je beloond met een ananasvrucht, maar ook daarvoor heeft deze plant al heel wat te bieden. Zo zou ze helpen tegen snurken en ontstekingen, en ruikt ze ook nog eens heerlijk.

2.   Kentiapalm

Groot, maar gemakkelijk: de kentiapalm staat z’n mannetje zonder al te veel hulp. Met gemiddeld water, een beetje zon en een beetje schaduw groeit hij vanzelf tot een prachtige, volwassen plant.

3.   Kokospalm

Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar de kokospalm groeit direct uit een kokosnoot. Deze tropische aanwinst voor je woonkamer doet het prima met gemiddeld water. Ook hoeft ze niet direct in de zon te staan, maar houdt ze niet van kou.

4.   Zamioculcas

Beresterk en supersimpel: de zamioculcas is een plant die het waarschijnlijk in de gemiddelde studentenkamer nog prima uithoudt. Hij houdt niet zo van drinken, dus dat spaart jou tijd en schuldgevoelens. Ook doet hij het prima zonder al te veel zon. Daarentegen groeit hij wel wat langzamer, maar je doet er dan ook hartstikke lang mee. Goeie deal, toch?

Leestip:  Welke planten zijn geschikt voor de badkamer?

Eerste hulp bij kamerplanten

Nog steeds onzeker over hoe zo lang mogelijk van je nieuwe groene aanwinst kunt genieten? Hoeveel zon en schaduw hebben je kamerplanten nodig? Hoeveel water? Hoe vaak moet je voor ze zingen? Plantsome helpt je met een app waarin je precies kunt zien hoe je je plant het beste verzorgt.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X