Uitleg huishoudschema

Uitleg huishoudschema

Werken met een huishoudschema geeft rust. Je hoeft niet – en de ramen te lappen, de kasten op te ruimen en o ja, de koelkast moet ook hoognodig weer eens uitgesopt worden. De poetsklussen worden over het hele jaar verspreid. Je kunt meteen beginnen met onze huishoudschema’s en je hoeft niets in te halen. Gewoon deze uitleg lezen, een huishoudschema kiezen en meedoen!

Dagelijks schema

Met ons dagelijks huishoudschema houd je de boel onder controle. Door (bijna) elke dag het dagelijks schema uit te voeren, voorkom je dat je het overzicht kwijt raakt. Je spullen liggen steeds op een vaste plek, geen stapels was- en strijkgoed en je huis ziet er fris en opgeruimd uit. Het uitvoeren van het week-, 2 weken-, maand-, basis- en basis plus schema kost minder tijd wanneer je het dagelijks schema regelmatig uitvoert. Deze dagelijkse klusjes doe je dus samen met één van onze vijf huishoudschema’s.

Weekschema

Met dit huishoudschema maak je één keer per week elk vertrek in je huis schoon. Je kunt er voor kiezen om globaal of met meer precisie te soppen. Dit hangt af van de tijd die je wekelijks wilt besteden aan je huishouden. De één vindt het prettig om de badkamer elke week helemaal schoon te maken, de ander vindt het bijhouden meer dan genoeg. De indeling van de weekdagen kun je aanpassen aan je agenda. Naast de wekelijkse opfrisbeurt worden er per vertrek extra poetsklussen aangepakt.

2-wekenschema

Met dit huishoudschema sop je de ene week boven en de andere week beneden. De indeling van de weekdagen kun je aanpassen aan je agenda. Ook hier worden er per vertrek extra poetsklussen aangepakt. Het verschil met het weekschema is dat je voor dit schema 2 weken de tijd hebt.

Maandschema

Bij het maandschema werk je op een andere manier. Het is daarbij belangrijk dat je huis opgeruimd is. Dan kun je als een tornado je huis door wanneer je gewend bent aan het uitvoeren van de taken.  Bij het maandschema neem je niet vertrek voor vertrek onder handen, maar taak voor taak. Bijvoorbeeld het hele huis stoffen. Of al het sanitair nat afnemen. Voordeel is dat je niet steeds hoeft voor te bereiden en af te ronden. In één keer het hele huis stofzuigen gaat sneller dan per vertrek de stofzuiger pakken en daarna weer op te ruimen. Het is de bedoeling dat je globaal sopt en stofzuigt, zodat je huis wekelijks een kleine opfrisbeurt krijgt. Na een paar weken zul je gemiddeld twee tot drie uur per week kwijt zijn aan de kleine sopbeurt. Je hebt de keus om de kleine sopbeurt in één keer af te handelen of deze over meerdere momenten in de week uit te spreiden. Naast de wekelijkse opfrisbeurt pak je wekelijks één zone grondig aan.

‘een beperking en/of een laag energie niveau’

Basisschema

Het basisschema is bedoeld voor mensen met een beperking en/of een laag energie niveau. Naast de dagelijkse klusjes wordt er elke dag een kleine schoonmaak taak aangepakt.

Basis Plus

Het basis plus huishoudschema is geschikt voor mensen die weinig tijd hebben en/of klein behuisd zijn. De ene week werk je vooral boven. de andere week beneden. Wekelijks is er een poetsklus, volg je de wekelijkse klusjes en het dagelijks schema.

Huishoudschema op maat gemaakt

Bij het maandschema delen we de woning op in 5 zones. Elke week komt er een andere zone aan bod die grondig wordt aangepakt. De 5 zones zijn:

  1. Woonkamer
  2. Keuken
  3. Badkamer/WC
  4. Slaapkamers
  5. Hal, trappen, overloop, bergruimtes, tuin, auto en garage/schuurNieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Huishoudschema


Bekijk ons cursusaanbod

Pin It on Pinterest

Share This